Kiloya Göre Diyet Listesi

Carb Cycling Diyeti Carb Cycling Diyeti

Kiloya göre diyet listesi, en sağlıklı diyet ve beslenme programı olarak kabul edilmektedir. Kişinin kilo verme sürecinde, sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo kaybetmesi gerekmektedir. Bunun için kilosuna göre uygun bir diyet programı hazırlanması gerekir.

BUNA DA BAKINIZ;

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kişinin kilosu, genel sağlık durumu, yaşı ve cinsiyeti de yine hazırlanacak olan diyet listesi için çok önemli faktörlerdir. Kişinin kilosuna göre aylık vermesi gereken kilo oranı değişkenlik göstermektedir. Kiloya göre diyet listesi ve en hızlı kilo verdiren besinleri sizler için araştırdık.

80 Kiloyum 1 Ayda Kaç Kilo Verebilirim?

Kiloya göre diyet listesi sayesinde daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz mümkündür. 80 kiloyum 1 ayda kaç kilo verebilirim diye merak ediyorsanız, önerilerimizi inceleyebilirsiniz. Aylık kilo kaybı hedefinin, kişinin kilosuna göre hesaplanması gerekmektedir.

Kişinin mevcut kilosunun %5’i aylık kilo kaybı olmalıdır. Bunun için 80 kilo olan bir kişinin, 1 ayda en az 4 kilo vermesi uygun görülmektedir.

Bu oran kişinin sağlıklı kilo vermesi için en ideal hesaplama olarak kabul edilmektedir. Aynı şekilde mevcut kilosu 50 kilo olan bir kişinin, ayda 2,5 kilo vermesi sağlıklı kilo kaybı olarak kabul edilir.

Zor Kilo Verenler Hangi Besinleri Sık Tüketmeli?

Zor kilo verenler için yağ yakma oranını hızlandıran besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Bazı besinler, daha hızlı kalori yatığı bilinmektedir. Bu sayede metabolizmanız yavaş çalışıyor olsa bile yine de kilo verme hızınızı artırabilirsiniz.

Sizi uzun süre tok tutan besinleri tüketmeye öncelik vermelisiniz. Lif oranı zengin olan lahanagiller grubundaki besinler ideal bir seçim olacaktır.

Kan şekerini dengeleyen elma sirkesi gibi besilerin de mutlaka beslenme programınızda yer alması gerekmektedir.

En Hızlı Kilo Verdiren Diyet Hangisi?

En hızlı kilo verdiren diyet, son dönemlerde de popüler olan ketojenik diyet türüdür. Bu diyetin pek çok kişi tarafından tercih edilmesinin en önemli nedeni, daha hızlı kilo kaybı olmasıdır.

Vücut, ihtiyacı olan enerjiyi biriktirdiği yağ deposundan kullanmaktadır. Bu da direkt olarak vücuttaki fazla yağların yakılmasını sağlar. Ketojenik diyet ile birlikte hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir.

Kiloya Göre Diyet Listesi gibi nice; benzer haberler burada!

Editör: Ayşe Topçu