Dexpadu ilaç Ne İşe Yarar?

Dexpadu İlaç Ne İşe Yarar?  Dexpadu ilaç parasetamol içeren ağrı kesici grubuna aittir. Çeşitli ağrıların hafifletilmesinde tedavisinde kullanılır. Bununla beraber ateşte hastalıklarda hem ateş düşürücü hem de ağrı kesici olarak görev yapar.

Eklemlerde bulunan ağrı ve şeker bozukluklarına sebebiyet veren hastalıkların bulgularında da kullanılır. En yaygın kullanılan alanlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Akut, gut gibi hastalıkların tedavisinde

·      Ağrılı adet görme problemlerini tedavisinde,

·      Ameliyat sonrasında oluşan ağrıların kontrol altına alınmasında,

·      Kas ve iskelet sistemini oluşturduğu ağrıların tedavisinde kullanılır.

Dexpadu ilacının yan etkileri kişiden kişiye değişiklik gösterse de en yaygın ve tehlikeli olan yan etkiler aşağıda maddeler halinde yer alır. İlgili yan etkilerin süre gelmesi halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

·      Ani şekilde gelen kanama ve morarma

Patates Diyeti Patates Diyeti

·      Şiddetli nefes darlığı

·      Ciltte bulunan soyulma ve kızarıklık

·      Ağız bölgesinde oluşan ülser

·      El ayak ve yüz bölgesinde anlık şişme

·      Boğaz bölgesinde şişlik ve şiddetli ağrı

Aspirin ve benzeri ilaçların kullanılması durumunda gelişen nefes güçlülüğü Dexpadu ilacını kullanımında da gerçekleştiyse derhal kullanımının durdurulması gerekir.

Dexpadu Ne İşe Yarar? Yan Etkileri

Dexpadu ilacı şiddetli adet ağrılarında iskelet ve kas sistemini meydana getirdiği ağrılarda ameliyat sonrasında oluşan ağrılarda kireçlenme ve eklem bölgesinde bulunan ağrılarda kullanılır. Orta dereceli ve şiddetli ağrıların kontrol altına alınmasına yardımcı olan ilaç aynı zamanda ateş düşürücü etkiye sahiptir. Bununla beraber ilacın iltihap giderici özelliği bulunur.

Dexpadu yan etkileri görüldüğünde yeniden doktora görünmek gerekir. Sağlık konusunda normal düzeye yakın seyreden yaşlılarda yetişkin dozu kullanmak uygundur fakat hareketsiz ve zayıf olan yaşlarda doz sıklığının azaltılması gerekir.

Dexpadu diş ağrısına iyi gelir mi? İltihap giderici özelliği bulunan ilaç diş ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Diş ağrısının oluşturduğu rahatsızlığı kontrol altına alır.

İlacın kullanım sıklığı ve günlük alınacak doz miktarı doktorun önerdiği şekilde yapılması gerekir. Eksik ya da fazla doz tedavinin süresini uzatabilir. İlaç yutulduktan yarım saat sonra hızlıca etkisini gösterir.

Dexpadu ilaç Ne İşe Yarar gibi nice; SAĞLIK HABERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu