Dicetel İlaç Ne İşe Yarar?

Dicetel İlaç Ne İşe Yarar? Dicetel  safra kanallarında ya da bağırsaklarda oluşan ağrıların ve spazmların durdurulması için kullanılan bir ilaçtır.

BUNA DA BAKINIZ;

Arı Sütü Polen Propolis Bal Karışımı Faydaları! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ayrıca spazmların neden olduğu şişkinlik, gaz sıkıntısı, kabızlık ve ishal gibi bağırsak şikayetlerini hafifletmek amacıyla da kullanılır.

Yemek arasında bir bardak su ile bütün şekilde yutmak yeterlidir. Yemek ortasında alınan ilaç yemek borusundaki tahrişi önleyerek ilacın daha etkili şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Doktor önerisi doğrultusunda uygun dozda düzenli şekilde kullanılması gerekir. Düzenli kullanım direkt olarak ilacın etkisini arttırır.

Günde 3 kez alınan ilaç ezilmeden ya da çiğnenmeden bütün şekilde yutulur.

Dicetel ne kadar sürede etki eder? Yutulduğu andan itibaren etkisini göstermeye başlayan ilacın yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır. İlgili bu yan etkilerinin şiddetinin arttığı durumlarda ilacı kullanmayı bırakarak en yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir.

·      Çok yaygın olarak seyreden baş ağrısı, kabızlık, ağız kuruluğu, bulantı ve karın ağrısı

·      Orta seviyede seyreden uykulu hissetme, kusma ve ishal

·      Nadir şekilde seyreden nefes almada zorluk boğaz bölgesinde şişme ve yüz bölgesinde kızarıklık

Dicetel ishali geçirir mi? Bağırsak ve safra kanallarında oluşan spazmlar sonucunda gelişen ishal semptomunun tedavisinde kullanılır. Ayrıca Dicetel kabızlığa iyi gelir mi? Sorusuna genel olarak hem ishal hem kabızlığa iyi geldiğini söylemek mümkündür.

Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler! Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler!

Dicetel Nasıl Kullanılır?

Dicetel sürekli kullanılır mı? Uzun süreli kullanım için doktor kontrolü gereklidir. Yemek borusunda tahrişe neden olduğundan dolayı doktor önerisi doğrultusunda uygun dozda kullanılması gereklidir. Doktor tedavisine yardımcı olmak için belirtilen durum yukarısına ya da yeni etkilere bağlı olarak doz azaltılması yapılmaması gerekir.

İlacın aynı saatte alınarak tok karnına tüketilmesi yemek borusunun tahriş olmasını önler.

Uzun süreli kullanımda ilaç ile ilgili yan etkiler şiddetini artırabilir. Özellikle alerjik reaksiyonlar konusunda ciddi yan etkiler söz konusu olabilir. Olası bir durum ile karşılaşıldığında ilacın kullanımına son verip doktor ile görüşmek önceliklidir. İlacın yan etkilerinin kontrol altına alınması için doktor yeniden bir ilaç düzenlemesi yapabilir.

Dicetel İlaç Ne İşe Yarar? gibi nicesağlık haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu