Diyette Makarna Yenir mi?

Sadece Türk mutfağının değil, dünya mutfağının da en popüler yemeği makarnadır. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği makarnanın bin bir farklı tarifi bulunmaktadır.

Buna da bakınız;

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Tek başına düşük kalorili bir besin olduğu için diyet ve beslenme programlarında da sıkça kullanılmaktadır. Diyette makarna yenir mi ve nasıl tüketilmesi gerektiğini birlikte inceleyelim.

Diyette Olan Biri Ne Kadar Makarna Yemeli?

Diyette olan biri ne kadar makarna yemeli ve günlük porsiyon miktarı, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Diyet listelerinde en çok tüketilen besinler arasında, diyet makarnalar da yer almaktadır. Ancak kişinin diyet süresinde, makarnayı sınırlı ve belirli bir ölçüde tüketmesi gerekmektedir.

Sadece makarna tüketerek diyet yapılmak isteniyor ise; yine bunu bir haftalık süre ile sınırlamak gerekmektedir.

Bir haftalık diyet listesi için 3 kez makarna yemek yeterli olacaktır. Ayrıca yağlı soslar, ketçap ve mayonez de yine tüketilmemelidir.

Zayıflamak İsteyenler Makarna Yiyebilir mi?

Zayıflamak isteyen kişiler de rahatlıkla makarna tüketebilir. Ancak makarnanın sosu ve diğer garnitürleri çok önemlidir.

Meryem Suresi Oku! Şifa ve Rahmet Kaynağı! Meryem Suresi Oku! Şifa ve Rahmet Kaynağı!

Sade makarnanın kalori değerinin çok yüksek olmadığı bilinmektedir. Bununla birlikte yağlı makarna sosları, kremalar, ketçap ve mayonezlerdeki kalori oranı çok yüksektir.

Diyet için makarna tüketirken sade, peynirli veya kıymalı makarnaları tercih edebilirsiniz.

1 Tabak Makarna Kaç Kilo Aldırır?

Sade ve haşlanmış büyük bir porsiyon makarnanın, yaklaşık olarak 170 ile 250 kalori olduğu bilinmektedir. Hazır makarnaların kalori miktarı düşüktür.

Ancak makarnanın kalorisini artıran şeyler, içinde yer alan garnitürler ve soslardır.

Özellikle kremalı ve yağlı makarnanın çok yüksek kalori değerine sahip olduğu bilinmektedir. Kilo almak isteyenlerin bu tür makarnaları daha sık ve büyük porsiyon ile tüketmeleri önerilmektedir.

Makarna Nasıl Yenirse Kilo Yapmaz?

Makarna nasıl yenirse kilo aldırmaz sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Tam buğday veya tam tahıllı undan yapılan makarnaların kalori değeri çok düşüktür.

Sadece makarnayı haşlayarak ve sebzeler ile birlikte tükettiğinizde kilo almazsınız. Yağsız domates sosu ile birlikte tüketilen makarnanın da kilo aldırmadığı bilinmektedir. Aldığınız makarnanın un kalitesine dikkat etmelisiniz.

Daha nice; benzer haberler burada!

Editör: Ayşe Topçu