Düşük Nasıl Yapılır?
Düşük nasıl yapılır? Düşük embriyonun ya da fetüsün anne adayıyla bağını kopartarak gelişimi tamamlanmadan rahimden atılması olayıdır. Bebek 20 haftasından önce herhangi bir neden ile yaşamını yitirir.
BUNA DA BAKINIZ;
Düşük yapan bir kadının bedeninde olan durumlar aşağıda maddeler halinde yer alır.
· Düşük başladığı andan itibaren vajinal kanama ortaya çıkar. Süreç ilerledikçe kanama şiddeti arttırır.
· Düşük sırasında şiddette karın ağrısı ve kramplar meydana gelir. Adet sancılarından çok daha şiddetli olan kramplar yerini sırt bölgesine bırakır.
· Düşük yaşandığında bebeğe ait doku parçaları vajinadan dışarıya kalma birlikte atılır.
· Hormonal değişiklikler nedeniyle halsizlik ve yorgunluk meydana gelir.
· Düşük yaşandıktan sonra ve meme hassasiyeti ve bulantı gibi belirtileri ortadan kaybolur.
Ne Yapılırsa Düşük Olur?
Düşüğün en belirgin nedenleri kromozom anormallikleridir. Bunlar molar gebelik, kısmi molar gebelik, fetal ölüm, yanmış yumurta gibi anormalliklerdir.
Anne adayının yaşamış olduğu enfeksiyon, böbrek hastalıkları, bağışıklık sisteminde yaşanan problemler, diyabet, sigara ve alkol kullanımı, yüksek oranda radyasyon ve toksik maddelere maruz kalma ve hormonal problemler de düşük nedenlerine eşlik eder.
Düşük yapınca ne yapmak gerekir? Düşük yapıldığında en yakın sağlık kuruluşuna giderek bir kadın doğum uzmanına görünmek gerekir.
Anne adayının rahminde bebeğin kalıntıları kalmış olabilir. Düşük esnasında kanamanın kontrol altına alınması ve kürtaj işleminin başlatılması gereklidir.
Doğal Düşük Kaç Gün Sürer?
Doğal düşük yaklaşık 7 ile 10 gün içerisinde sonlanır. Kürtaj yapılmış ise kanama 4.gününde sonlanır. Düşüğün ve kanamanın 10 günden fazla sürmesi durumunda yeniden bir değerlendirme gerekli olabilir.
İsteyerek Düşük Nedir?
Anne adayının bilinçli şekilde gebeliğini sonlandırması isteğine isteyerek düşük denir. Sağlık kurallarını ve yasalara uygun şekilde tıbbi bir güvenli ortamda uygulanan kürtaj son derece güvenlidir.
Daha nice haber BURADA! |
Anne adayı hamilelik sürecinin 10. haftasına kadar kürtaj yoluna gidebilir. Halk dilinde adet getirici iğne ve düşük iğnesi olarak tabir edilen ilaçların kullanımı son derece tehlikelidir.
Bebek Hangi Durumlarda Düşer?
Gebeliğin sonlanması ve düşük yapılması, genelde genetik yatkınlık, hormonal dengesizlik ve annenin sağlığı ile ilişkilidir. Aynı zamanda çevresel faktörler de bu duruma etki edebilir.