EEG nin Bozuk Çıkması Ne Anlama Gelir?

EEG nin bozuk çıkması ne anlama gelir ve hangi hastalıkların teşhis edilebildiği merak konusudur. EEG sonucunda elde edilen verilere göre, pek çok ciddi sağlık sorunu teşhis edilebilmektedir. Özellikle beyin hasarları, EEG’nin bozuk çıkması durumunda ilk olarak incelenen sorunlardan biridir.

BUNA DA BAKIN;

Pancar Kvass Faydaları Neler? Hangi Hastalıklara İyi Gelir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Epilepsi ve çeşitli nörolojik hasatlıklar da EEG’nin bozuk çıkması sonucunda değerlendirilen hastalıklar içerisnde yer almaktadır.

EEG’nin bozuk çıkması beyin dalgalarının da anormal düzeyde olduğunun bir göstergesidir. EEG’nin bozuk çıkması durumunda hastalık teşhis edilerek, doktor kontrolünde en uygun tedavi planı yapılmaktadır.

EEG’de Hangi Hastalıklar Çıkar?

EEG ile pek çok sağlık sorunu ve hastalık teşhis edilebilmektedir. Özellikle beyin tümörleri, epilepsi ve inme gibi çok ciddi sağlık problemlerinin, EEG ile teşhis edildiği bilinmektedir.

Uyku bozukluklarına bağlı olarak gelişen uyku apnesi veya narkolepsi hasatlıkları da EEG ile teşhis edilen hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Kafa travmasına bağlı beyin hasarı, herpes ensefaliti gibi beyin iltihabı türleri ile deli dana hastalığı da EEG ile teşhis edilen hastalıklar arasında gösterilmektedir.

EEG Sonucu Nasıl Olmalı?

EEG sonucu nasıl olmalı sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Uyanık halde olan bir kişinin, beyninden gönderilen frekans dalgası 8 ve üzeri olarak kabul edilmektedir. Çocuklarda ise; bu dalga frekansının 7 ve altında olması normal olarak kabul edilmektedir. EEG sonucu, kişinin genel sağlık durumuna ve yaşına bağlı olarak değerlendirilmelidir.

EEG Anormal Ne Demek?

EEG anormal demek, anormal aktivite içeren bir EEG sonucu veya kaydı olarak tanımlanabilir. Anormal EEG kayıtlarında genellikle anormal beyin durumlarından bahsedilebilmektedir. Ancak anormal EEG kaydı herhangi bir beyin hasarı veya sorunu olmayan kişilerde de gözlemlenebilir. Bu durumun nadiren gerçekleştiğini belirtmek isteriz.

Patates Diyeti Patates Diyeti

EEG Temiz Çıkması İçin Ne Yapmalı?

EEG kaydının veya sonucunun temiz çıkması için öncelikli olarak, kişinin tok olması durumuna öncelik verilmelidir. Ancak acil durumlarda yapılan EEG incelemelerinde, tokluk durumu tolere edilebilir. Yapılacak olan EEG incelemeleri sırasındaki işlemlerde, derinin iletken olması çok önemlidir. Bunun için cildin, saçların temiz olmasına dikkat edilmelidir.

EEG nin Bozuk Çıkması Ne Anlama Gelir? gibi niceSağlık Haberleri Burada!

Editör: Ayşe Topçu