Falafel Tarifi

Falafel, eşiz bir Lübnan yemeğidir. Dünya çağında tanınan yöresel lezzetlerden biri olan falafel, sizlerin de mutfağında yer alabilir.

BUNA DA BAKIN;

İnegöl Köfte Tarifi! Köftenin İçine Ne Katılır? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Hazırlaması oldukça kolay olan falafel tarifi, muhteşem lezzeti ile en çok sevdiğiniz yemekler arasında yerini alabilir.

Falafel tarifini tam kıvamında hazırlamak için ise; nohutları bir gece önceden suda bekletmeniz önerilmektedir. Tüm püf noktaları ve eksiksiz malzeme listesi ile falafel tarifimizi inceleyebilirsiniz.

Falafel Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Verdiğimiz falafel tarifi ile 4 kişilik bir menü hazırlayabilirsiniz. Sadece 20 dakikalık bir pişirme süresine ihtiyacınız olacak.

Falafel tarifi için malzemeler:

·      Bir gece önceden ıslattığınız 1,5 su bardağı nohut

·      2 diş sarımsak

·      1 adet orta boy soğan

·      Yarım demetten daha az maydanoz

·      2 dal taze yeşil soğan

·      1 çay kaşığı tuz

·      1 çay kaşığı karabiber

·      1 çay kaşığı kimyon

·      1 çay kaşığı kırmızı toz biber

·      1 çay kaşığı kabartma tozu

·      2 yemek kaşığı un

Sosu için:

·      1 su bardağı süzme yoğurt

·      2-3 diş sarımsak

·      2 yemek kaşığı tahin

·      1 yemek kaşığı limon suyu

Falafel Tarifi Nasıl Yapılır?

Falafel, lezzeti kadar doyuruculuğu ile de bilinen bir yemektir. Özellikle vegan yemek tarifi arayanlar için eşsiz bir tercihtir. Falafel tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz:

·      Önceden ıslatmış olduğunuz nohutları süzün. Rondo içerisine ekleyerek, taze soğanı, kuru soğanı, maydanozu da üzerine koyun. Sadece bir kez rondoyu çalıştırarak, bu sebzelerin biraz ezilmesini sağlayın.

·      Malzemelerin üzerine, tüm baharatları ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırabilirsiniz. Rondoyu tekrar çalıştırarak, tüm malzemeleri tekrar çekin.

Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir? Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir?

·      Köfte harcı kıvamına gelene kadar rondodan çekmeye devam edebilirsiniz. Sebzelerin iri parçalar halinde kalmamasına dikkat edin.

·      Hazırladığınız karışımı, harcı derin bir kabın içerisine alın. Üzerine unu ekleyin. Harcı eliniz ile karıştırmamanız gerekir. Sadece kaşık yardımı ile unu karıştırmanız yeterli olacaktır. Unu koyduktan sonra, en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

·      Dolaptan çıkarttığınız falafel harcına eliniz ile şekil verin. Derin yağ içerisinde kızartın. İçinin iyi pişmiş olması gerekmektedir. Falafel tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Falafel Tarifi gibi nice; TARİF HABERLERİ!

Editör: Ayşe Topçu