HÜDA PAR: Bayramlarda emekli ikramiyesi olarak birer maaş ödenmeli HÜDA PAR: Bayramlarda emekli ikramiyesi olarak birer maaş ödenmeli

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın, Adana'da İl Gençlik Kolları teşkilatı ve Adanalı gençlerle bir araya geldi.

"Gelin Tanış Olalım" başlığıyla düzenlenen program, Vedat Eytiz'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Tilavetin ardından HÜDA PAR Adana İl Gençlik Kolları Başkanı İsa Birgün, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 Programda, gençlerden oluşan bir grup ilahi ve ezgiler seslendirdi. Ezgilerin ardından Murat Günaydın gençlere hitap etti.

“Gençliğin dört temel bilince sahip olmasını arzuluyoruz”

Günaydın, gençliğin sahip olması gereken dört temel bilinç üzerinde durarak, "Kıymetli arkadaşlar, gençliği tanımlarken aslında gençliğin dört temel bilince sahip olmasını arzuluyoruz" dedi.

“Manevi temel olmazsa geri kalan her şey boştur”

İlk olarak manevi bilince dikkat çeken Günaydın, "Bir Müslüman gencin ve bir Müslüman ferdin manevi temeli atması lazım en başta. Manevi bir bilinç oluşmazsa hayatın merkezinde Allah rızası olmazsa geri kalan her şey boştur" ifadelerini kullandı.

“Allah çalışana verir, kim olursa olsun”

Evrensel bilincin de önemli olduğuna vurgu yapan Günaydın, "Evrensel bilinç nedir? Allah'ın yeryüzünde yaratmış olduğu sünnetullahtır, yani kanunlar ve kurallardır. Bu kanun ve kurallar mucizeler dışında bozulmaz. Allah bir kanun koymuşsa bu kanun kıyamete kadar geçerlidir" şeklinde konuştu.

İşgal rejiminin eski ele başlarından Ariel Şaron’un, "Müslümanların bizi geçmesi için günde 25 saat çalışmaları lazım" sözünü hatırlatan Günaydın, "Hakikaten adamlar 24 saat çalıştılar ve şu an dünyayı esir alabilecek bir konuma ulaştılar. Allah çalışana verir, kim olursa olsun. Bu, Allah’ın sünnetullahıdır ve istisnalar hariç, bu değişmez" dedi.

“İhlas ve samimiyet muhafaza edilmeli”

Bediüzzaman Said Nursi’nin ihlas ve samimiyet vurgusuna değinen Günaydın, "Ariel Şaron’un unuttuğu bir mesele var; üstat Bediüzzaman’ın dediği gibi, iki bir yan yana geldiğinde iki etmez, 11 eder; üç bir yan yana geldiğinde 111 eder. Önemli olan ihlası ve samimiyeti muhafaza etmektir" ifadelerini kullandı.

“Gençler, dünyadan haberdar olmalı”

Uluslararası bilincin önemine dikkat çeken Günaydın, "Bir gencin uluslararası bir bilincinin olması gerekir. Dünyada neler olup bittiğinden, hangi ülkede ne yaşandığından haberdar olması lazım ki onlara karşı tavır takınabilsin" dedi.

“Kendimizi geliştirmek zorundayız”

Yerel bilince de değinen Günaydın, bu bilinci üç başlık altında ele alarak, "Bir Müslüman gencin ferdi olarak kendini geliştirebilmesi lazım. Akranları malayani işlerle uğraşabilir ama bizim bir derdimiz ve davamız var. Kendimizi geliştirmeliyiz. İkinci olarak ulusal bilinç; ülkemizde hangi etnik ve sivil grupların olduğunu bilmemiz gerekiyor. Toplumun derdini anlamak için sorunlarını bilmek zorundayız. Üçüncüsü ise bu sorunlara nasıl fayda sağlayacağımızı düşünmek. Kim hangi alanda olursa olsun, alanında söz sahibi olacak bir birey olması lazım" şeklinde konuştu.

Program, tatlı ikramı ve gençlerle yapılan soru-cevap bölümünün ardından Hüseyin Turhan’ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha