Kaburga kırıkları travmalara bağlı olabilmektedir. Bu yüzden kişiler kaburga kırığı nasıl iyileşir sorusunu sıklıkla araştırmaktadır. Aynı zamanda da çok ağrı ortaya çıkarabilmektedir.

Kaburga kırığı nasıl çabuk iyileşir?

Peki oluşan kaburga kırığı nasıl iyileşir baktığımızda konservatif isimli yöntemler ile tedavi başlar diyebiliriz. Başta dinlenme, ağrı yönetimi, fizik tedavi gibi hususların uygulanması büyük öneme sahiptir.

Bu yöntemler uygulandığı halde geçmedi ise kırık kaburga nasıl iyileşir sorusuna cevap olarak; cerrahi müdahale ile diyebiliriz.

Kaburga kemiği kırığı nasıl iyileşir?

Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama! Diyet Salata! 1 Haftada Jet Zayıflama!

Kaburga kırıklarında tedavi süreci, kişilerde yaşanan duruma bağlıdır. Nerede tam olarak kırık olduğuna oluşma şekline ve özellikle şiddet, ne bağlıdır.

Kırığın iyileşmesi aşamasında hastaların ağrılarının azalması amaçlanır. Bu sayede günlük yaşamına geri dönmesi sağlanmaktadır.

Cerrahi müdahale gerektiren durumlar karşısında kırığın kısa sürede sağlıklı şekline gelebilmesi için doktor tavsiyesine harfiyen uyulması da büyük önem taşır. Kaburga kırığı, uygun tedavi sonrası özel bir destek aracılığı ile kısa sürede iyileşme gösterebilir.

Kaburga Kırığı Nedir?

Kaburga kemiği kırığı, kaburga sistemi üzerinde yer almakta olan kemiklerinden birinin kısmi veya tam olarak kırılması durumunu ifade eder.

Bunlara da bakınız

Gögüs Ucu Yarası Nasıl İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Kaburga kemikleri göğüs kafesine şekil vermekte olan kemik türleridir. Asıl amacı iç organların korunmasıdır. Kaburga kırığı düşmelerden kaynaklıdır. Darbe aldıkça ve kazalardan sonra sıklıkla kişilerde rastlanmakta olan bir durumdur.

Kaburga Kırığının Belirtileri

1.      Kaburga kırığının belirtilerin en başında ilgili bölge üzerinde oluşan morarmalar gelir.

2.      Şiddetli ağrı oluşumu,

3.      Nefes alıp verme de güçlük

4.      Kaburga bölgesinde oluşan şişlik,

5.      Öksürük

6.      Kaburga bölgesinde hassasiyet

7.      Omuz ve sırt noktasında ağrı

Kaburga kırığı tedavisi esnasında uygulanan konservatif yönteminin en başında ağrı kontrolünü sağlamak için ağrı kesiciler gelir. Ardından hekimin önermekte olduğu egzersizler gelmektedir.

Daha fazlası için; https://www.dirilishaber.com/dikis-alindiktan-sonra-yara-ne-zaman-iyilesir

Editör: Ayşe Topçu