Kas yırtılması ne kadar sürede iyileşir? Kas yırtığının iyileşme süresi ortalama olarak 1 ile 2 haftadır. İyileşme süreci kat liflerinde oluşan yırtılmaya bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Hafif derecede olan yırtılmalar 2 hafta içerisinde daha ağır yırtılmalar ise 4 ile 6 hafta içerisinde iyileşme kaydeder.

Kas yırtılması belirtileri durumundan sonra oluşacak semptomlar şu şekildedir.

Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler! Diyet Sebze Yemekleri! Yağ Eriten Tarifler!

·      İlgili alanda ağrı ve hassasiyet

·      Şişlik kızarıklık ve morarma

·      Alanda bölgesel zonklama

·      Kas güçsüzlüğü ve spazmı

·      Kasın işlevinin olmaması

Kas yırtılması nasıl en hızlı şekilde iyileşir gibi sorulan sorulara verilecek en ideal cevap bu uygulamasıdır. Bölgeye yapılan buz uygulaması ağrıyı şişliği ve kızarıklığı azaltır.

Buna da bakın

Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Bacak ve kol kaslarının aşırı şekilde hareket ettirilmesi ve zorlanması durumunda yırtılma söz konusu olabilir. Yırtılma olduğu bölgede kızarıklık ve şişlik ile birlikte yoğun şekilde ağrı gelişebilir. Hareket ettirmeyi güçleştiren bu ağrılar çeşitli ağrı kesiciler ile durdurulabilir.

2 Derece Kas Yırtılması Ne  Kadar Sürede İyileşir?

Kas yırtılmasında meydana gelen zedelenme, yoğun semptomlarla birleşerek çok ağrılı bir süreci tetikleyebilir. Bölgede ayrı ile birlikte gelişen yanma hissi sonucunda rahatlatıcı ve kısa yumuşatan kremler kullanılabilir.

Kasın yırtılması ile işlevsizlik ortaya çıkabilir. Buna bağlı yaygın olarak görülen bir diğer semptom da ağrılı bölgesel yanmadır.

Kasların yırtılması sonucu ortaya çıkan bu semptomlar 1 ila 2 hafta içerisinde iyileşme kaydedebilir.

Kas yırtılmaları tedavi edilmediği süre boyunca çok ciddi problemlere sebebiyet verebilir. Kas işlevinin yerine getirilmemesi durumunda gelişen yoğun ağrılar zaman zaman yaşam kalitesini etkileyebilir.

Kas yırtılması tedavisi olarak kişinin bölgeye soğuk kompres uygulaması bölgeyi rahatlatmaya yardımcı olur. Fazlası  Omicron Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu