Ketojenik Diyet

Ketojenik diyet, öncelikli olarak protein içeren besinlerin tüketildiği bir diyet türüdür.  Ketojenik diyetin en önemli farkı, daha düşük karbonhidrat içermesidir. Protein oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük olan tüm gıdalar, ketojenik diyette yer alabilir.

Ketojenik diyete, keto diyeti de denilmektedir. Ketojenik diyetin başta epilepsi olmak üzere kanser, diyabet ve Alzheimer gibi sağlık sorunlarının gerilemesine de yardımcı olduğu bilinmektedir. Ancak ketojenik diyetin belirli bir süreliğine yapılması gerekmektedir. Ayrıca kişinin ketojenik diyete mutlaka doktor kontrolü ile başlaması önerilmektedir.

Diyetin ne kadar sürmesi ve listede hangi besinlerin yer alması gerektiği ile ilgili uzman bir doktor ile görüşülmesi gerekmektedir. Diyetisyen ile görüşerek, ketojenik diyet ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ketojenik Diyet Ne Yiyebilirim?

Ketojenik diyette ne yiyebilirim sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Ketojenik diyette, daha çok düşük karbonhidratlı sebzeler tüketilmektedir. Bununla birlikte kırmızı et, tavuk eti ve balık da yine yiyebileceğiniz gıdalardandır.

Hayvansal kaynaklı gıdaların pek çoğu, ketojenik diyet listesinde yer almaktadır. Hindi, deniz ürünleri, süt ürünleri ve yumurta gibi besinler ketojenik diyette belirli oranda yer almaktadır.

7 Günlük Ketojenik Diyet Kaç Kilo Verdirir?

7 günlük ketojenik diyet yapmak istiyorsanız, haftada yaklaşık 4 kilo verebileceğinizi söylemek isteriz. 7 günlük ketojenik diyeti tam olarak ve eksiksiz bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. 7 günlük ketojenik diyet listesinde, kuruyemiş ve peynir çeşitlerini bolca tercih edebilirsiniz.

Özellikle ara öğünde atıştırmalık olarak, peynir ve pastırma tüketilmesi önerilmektedir. Ketojenik diyette doğal yağlı olan gıdaları rahatlıkla tüketebilirsiniz. Protein de yine haftada 4 kilo vermek için 7 günlük ketojenik diyet listenizde mutlaka yer alması gereken besinlerdendir.

Keto Nasıl Beslenmeli?

Ketojenik diyette ne yenir, nasıl beslenmeli ve ketojenik diyetin mantığını birlikte inceleyelim. Ketojenik diyette tüm hayvan etleri yenmektedir. Bununla birlikte yüksek yağ oranına sahip olan süt ürünleri de yine diyette bolca yer almaktadır. Yağlı tohumlar, kuruyemişler ve toprak üzerinde yetişen tüm sebzeler tüketilebilir. Çörek otu yağı, avokado ve zeytinyağı da yine ketojenik diyetin olmazsa olmaz besinlerindendir.

10 Günde Göbek Eriten Diyet! 10 Günde Göbek Eriten Diyet!

Nice benzer; SAĞLIK HABERLERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu