Sağlık

Kilo Vermek için Kimyon Suyu Kullanmayı Denediniz mi?

Bir çay kaşığı kimyon genellikle 7-8 kalori içerir, bu da kimyon suyu içeriğinin sağlığınız için iyi olduğu ve vücudunuza gereksiz herhangi bir element eklemediği anlamına gelir.

Abone Ol

Kimyon sadece mutfaklara renk katmakla ve yemeklerin lezzetli olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tonlarca sağlık yararı bulunur. Kimyon tohumlarının kalorisi düşüktür. Bir çay kaşığı kimyon genellikle 7-8 kalori içerir, bu da kimyon suyu içeriğinin sağlığınız için iyi olduğu ve vücudunuza gereksiz herhangi bir element eklemediği anlamına gelir. Kimyonun Bağırsak sağlığımızı iyileştirmede ve metabolizmamızı artırmada oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Aşağıda kimyon suyunun faydaları derlenmiştir.

Kimyon Suyu Faydaları Nelerdir?

Kimyon suyu sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur?

Kimyon geleneksel olarak hazımsızlığı iyileştirmek için kullanılmıştır. Kimyon, bağırsağın sorunsuz çalışmasını sağlamak için yağlar, şekerler, karbonhidratlar ve proteinler gibi karmaşık besinleri parçalamaya yardımcı olan timol adı verilen bir bileşik içerir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur, bağırsakları sağlıklı tutar ve bağırsak hareketini iyileştirir.

Antiinflamatuar özellikler içerir

Kimyonun karaciğeri korumaya yardımcı olan timokinon içerdiği bilinmektedir. Ek olarak kimyon, inflamasyonun neden olduğu obeziteyi önlemeye yardımcı olan biyoaktif bileşikler içerir.

Şişkinliği gidermenize yardımcı olur

Kimyon gaz giderici özelliğe sahiptir, iyi bir diyet lifi kaynağıdır ve mide gazını hafifletir. Kimyon suyu içmek ayrıca asitliği önler, şişkinliği azaltır ve ishali tedavi etmeye yardımcı olur.

Obeziteyi azaltır

Obezite, birçok sağlık sorunu ve hastalığın birincil nedenidir. Düzenli olarak kimyonun suyu tüketildiğinde, yağda önemli bir azalma yaşanabilir.

Bağışıklığı artırır

Kimyon ayrıca antiviral ve antibakteriyel özellikler içerir. Düzenli olarak tüketildiğinde, kimyonun suyu ile sadece kilo kaybı yaşanamaz, aynı zamanda bağışıklıkta bir artış da hissedilebilir. Kimyon tohumları C vitamini, demir ve ayrıca diyet lifi içerir, sağlığımız için iyidir ve değişen mevsimlerde soğuk algınlığı ve öksürükle savaşmamıza yardımcı olur.

Vücudumuzu toksinlerden arındırır

Kimyon suyu, iyi detoksifiye edici maddeler olan ve toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olan kimyon aldehit, timol ve fosfor içerdiğinden detoks içeceği olarak da bilinir. Ayrıca vücudumuzun gıdalardan daha fazla besin emmesine yardımcı olur. Kilo kaybını teşvik eder ve hafızamızı da geliştirir.

Metabolizmayı geliştirir

Kimyon suyunun faydaları arasında bir başka inanılmaz özellikte metabolizma hızımızı artırması ve vücudumuzun daha fazla kalori yakmasına yardımcı olarak kilo vermeye yardımcı olmasıdır.

Kilo vermek için kimyon suyu yapmanın birden fazla yolu

1. Limon suyu ile kimyon suyu

Hala kilo vermek için kimyon suyu yapmayı düşünüyorsanız, işte bunu yapmanın bir yolu. Bir bardak kimyon suyuna birkaç damla limon sıkın. Bu, bağışıklığı güçlendirmeye ve kilo vermeye yardımcı olacaktır.

2.Tuzlu kimyon suyu

Bir bardak ılık kimyon suyuna bir tutam tuz ekleyin. İyice karıştırın ve düzenli aralıklarla için.

3. Geceden ıslatılmış kimyon tohumları

Geceden suya 1 yemek kaşığı kimyon koyun. Ertesi sabah, suyu beş dakika kaynatın ve için. Suyu kaynatmadan da içebilirsiniz.

4. Kimyon suyuna tarçın ekleyin

Kimyonu bir gece suda bekletin. Ertesi sabah kimyon suyunu kaynatın, bir tutam tarçın tozu ekleyin, iyice karıştırın ve tüketin.

5. Kimyon suyuna Bal ve Limon Ekleyin

Kimyon suyunun kilo vermedeki faydalarından yararlanmanın bir başka yolu da bal ve limonla karıştırmaktır. Kimyon suyunu kaynatın, içine bir kaşık organik bal ekleyin ve içine biraz limon sıkın. Bu karışım hem lezzetli hem de sağlıklıdır.

Kimyon Suyunu Hamilelikte Tüketmek Güvenli mi?

Evet, hamilelik sırasında birçok kadın şişkinlik, uykusuzluk ve ayrıca sabah bulantılarından mustariptir. Kimyon suyunu içmek bu gibi durumlarda rahatlama sağlayabilir ancak bazı durumlarda mide yanmasına neden olabileceği için aşırı tüketilmemelidir. Herhangi bir yeni alışkanlığa başlamadan önce doktorunuza danışmak her zaman iyi bir fikirdir.

Kimyon Suyunun Yan Etkileri Var mı?

Aşırı herhangi bir şey tüketmek vücudumuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir, aynı şey kimyon suyunda da geçerlidir. Yağ kaybı için kimyonun suyu kesinlikle iyi bir fikirdir, ancak aşırı tüketildiğinde mide ekşimesi, düşük kan şekeri veya ağır adet kanaması gibi sorunlara neden olabilir. Bazı durumlarda, artan miktarlarda kimyon tüketmek anne sütü üretimini azaltabilir.

Kimyon Suyunun Faydaları ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kilo kaybı için kimyon suyu içmek için en iyi zaman nedir?

En iyi sonuç için kimyonun suyunu sabahları aç karnına veya akşam yemeğinden sonra tüketebilirsiniz. Bağırsak hareketlerine yardımcı olur ve sindirimi artırır.

Geceleri kimyonun suyunu içmenin faydaları nelerdir?

Kimyonun suyunu geceleri içmek sindirimi iyileştirebilir.

3. Kimyon suyunu içmek kilo vermeye nasıl yardımcı olur?

Düzenli olarak kimyon suyu içmek metabolizmamızı, sindirimimizi iyileştirebilir ve bağışıklığı artırabilir. Ayrıca bağırsakları güçlendirir ve kilo vermeye yardımcı olur.

3. Kimyon suyu aslında göbek yağını azaltır mı?

Evet, kimyon, besinleri yiyeceklerden parçalayan timol adı verilen bir bileşen içerir. Ayrıca pankreasın yiyecekleri sindiren enzimler üretmesine yardımcı olur. Geliştirilmiş sindirim, karın yağını azaltmaya yardımcı olabilir.

4. Her gün içebilir miyim?

Evet kimyonun suyu günde 2-3 defa tüketilebilir.

5. kimyonun suyu kaynatmadan içebilir mi?

Evet kimyon suyu kaynatılmadan da tüketilebilir. Kimyon tohumlarını yaklaşık 10 dakika kadar suda bekletin ve için.

6. Regl döneminde kimyon tüketmek iyi midir?

Kimyon suyunun bazı durumlarda ağır adet kanamasına neden olduğu söylenir. Bu yüzden adet başlamadan önce veya adet dönemlerinde ölçülü miktarlarda tüketilmelidir.

7. Şişkinlik veya gaz hissettiğimizde kimyon tüketilebilir mi?

Evet, kimyon sindirimimizi iyileştirmeye yardımcı olur. Bu da midedeki gazı azaltır.

8. Kilo kaybı için kimyon iyi bir seçenek olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda cilt için de iyi mi?

Evet, kimyon ciltteki lekeleri gideren antioksidanlar açısından zengindir.

9. Kilo kaybı için kimyon suyunu ne sıklıkla içmeliyim?

Kimyon suyu günde 2 defa tüketilebilir. Kilo vermeye ve kilo yönetimine yardımcı olur.

Kimyon Suyunun Faydaları

Kimyon suyu, evde bulunan malzemelerle yapılabilecek basit bir karışımdır. Kimyon suyu içmeye ek olarak, kilo vermek için egzersiz yapmalı ve sağlıklı yiyecekler yemelisiniz. Kaliteli Yoga Matı ile yoga yapabilir, günde en az 3 litre su içebilir ve motive edici su şişesi ile gelişiminizi takip edebilir, ayrıca dijital tartı ile kilonuzu kontrol edebilirsiniz. Bu aktivitelerin bir kombinasyonu olarak, kimyon 15 günde kilo vermenize yardımcı olabilir.

Ancak kimyon suyunu sadece kısa süreli değil, sağlığınızı iyileştirmek için düzenli içmek önerilir. Kilo vermek için Kimyon, dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz ile eşleştirildiğinde kesinlikle iyi bir fikirdir.