Hacamat Diyeti

Hacamat diyeti, tedaviden önceki birkaç günü kapsayan bir beslenme programıdır. Hacamat tedavisinin yapılacağı gün, kişinin tamamen hayvansal gıda tüketimi bırakmış olması gerekmektedir. Ayrıca kişinin ne aç ne tok olacak şekilde hacamat tedavisine girmesi gerekir.

Kişinin 24 saat öncesinden hayvansal tüm besinleri bırakması, hacamat tedavisi için en önemli konulardan biridir.

Ayrıca hacamattan önce kan sulandırıcı ilaç alınmaması da dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konudur. Hacamat diyeti ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini birlikte inceleyelim.

Hacamat Diyeti Nasıl Yapılır?

Hacamat diyeti nasıl yapılır ve hacamat tedavisi öncesi beslenme programını sizler için araştırdık. Hacamat tedavisi öncesinde, en az 3 günlük bir diyet yapılması önerilmektedir.

Kişinin hacamat yaptırmadan 3 gün öncesinden, bol bol su içmeye başlaması önerilmektedir. Bununla birlikte hacamat yaptırmadan 24 saat öncesinde ise; et ve et ürünlerinin tüketimine de ara verilmesi gerekmektedir.

Hacamat yaptırmadan 3 saat önce, herhangi bir yemek yenmemelidir. 12 saat öncesinde, kişinin kan sulandırıcı veya diğer ilaçları almayı bırakması gerekmektedir.

Hacamat Yaptıran Kişi Ne Yememeli?

Hacamat yaptıran kişi en az 2 gün öncesinden, hayvansal gıdaların tüketimini bırakmalıdır. Sadece et ve et ürünleri değil, süt, süt ürünleri, yumurta, yoğurt veya peynir çeşitleri yenmemelidir.

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Hacamattan sonra kaç gün et yenmez sorusu da pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hacamattan önce diyet listesi yapılması gerekmektedir.

Hacamattan sonra birkaç gün boyunca da kişinin beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Alınacak olan protein miktarı, kan dolaşımını yavaşlatacaktır.

Bunun için tüm hayvansal gıdaların hem hacamat tedavisinden 3 gün önce, hem de tedaviden sonraki birkaç gün alınmasına ara verilmelidir. Hacamat tedavisinden önceki ve sonraki ilk 24 saat, hayvansal gıdaların kesinlikle tüketilmemesi önerilir.

Hacamat Öncesi Kahvaltıda Ne Yenir?

Hacamat yapılacağı günün sabahında, kahvaltıda hayvansal herhangi bir gıdanın tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Yağ, yumurta, et, süt veya peynir çeşitlerinin kesinlikle yenmemesi gerekmektedir.

Hacamat yaptırmadan en az 2 saat öncesinde ise; kişinin tamamen yemek yeme aktivitesini bırakması gerekmektedir. Kahvaltıda bol bol su içmek de yine hacamat öncesi önerilmektedir.

Daha nice; benzer haberler!

Editör: Ayşe Topçu