Kruvasan Tarifi

Kruvasan tarifi, eksiksiz malzeme listesi ve tüm püf noktaları ile sizlerle! Fransız kültürünün en önemli lezzetlerinden biri olan Kruvasan, evde de kolaylıkla hazırlanabilecek tariflerden biridir.

BUNA DA BAKIN;

Kiloya Göre Diyet Listesi! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yulaf Tarifleri Yulaf Tarifleri

Yumuşacık, çıtır çıtır ve kat kat bir Kruvasan yapmak için sizler de tarifimizi inceleyebilirsiniz. Kruvasan hamuru nasıl hazırlanır ve tarifinin tüm detaylarını sizler için araştırdık.

Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?

Kruvasan tarifi için gerekli olan malzemeler aslında her evde hamur ilerinde kullanılan malzemelerdendir. Her ne kadar yapımı zor ve karmaşık gibi gelse de tavsiyelerimiz ile sizler de muhteşem bir Kruvasan tarifi hazırlayabilirsiniz.

Kruvasan tarifi için gerekli olan malzemeler:

·      Yarım kilogram un

·      140 ml süt

·      140 gram su

·      55 gram toz şeker

·      40 gram tuzsuz tereyağı

·      12 gram tuz

·      11 gram kuru maya

·      Hamuru açarken kullanmak için 250 gram tuzsuz tereyağı

·      Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt

Kruvasan Nasıl Pişirilir?

Kruvasan tarifini tüm püf noktalarını inceleyerek, tam kıvamında pişirebilirsiniz. Kruvasan hamurunun iyi mayalanması çok önemlidir. Bunun için hamuru yoğururken, kullanacağınız sütün ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Kruvasan hamurunun, bir gece önceden hazırlanması gerekmektedir. Kruvasan nasıl pişirilir ve aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

·      Hamur yoğurma kabının içerisine unu ekleyin. İçerisine şekeri ve tuzu da ilave edin. Suyu, sütü ve mayayı da üzerine ekleyerek, karışımı eliniz ile yavaş yavaş karıştırın.

·      Üzerine tereyağını ekleyerek, pürüzsüz kıvama gelecek şekilde yoğurun.

·      Yoğurduğunuz hamuru, dikdörtgen şeklinde eliniz ile açın. Hamurun üzerini kapatarak, dinlenmesi için buzdolabına koyun.

·      Ertesin hamuru açmak için kullanacağınız tereyağını hazırlayın. Dinlenen hamuru eşit kalınlıkta olacak şekilde açın.

·      Tereyağını hamurun ortasında koyarak hamuru kapatın ve merdane yardımı ile açın.

·      Hamuru üçgen şeklinde olacak şekilde düzgün parçalara ayırın. Üçgenlerin uzun kenarlarına bir çizik attıktan sonra, kısa kenara doğru sarın.

·      Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine süt ve yumurta sarısı ile hazırladığınız harçtan sürün.

·      Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında, yaklaşık 10 ile 15 dakika pişirmeniz gerekmektedir. Kruvasan tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Daha nice; benzer haberleri!

Editör: Ayşe Topçu