Sağlık

Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir?

Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir ve bunun En İyi Yöntemi Nedir? bilmek isteyenler için harika bilgileri içine alan çalışmamız 👇

Abone Ol

Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir? Kuyruk sokumu yarası diğer bir adıyla bası yaralarına iyi gelen tedavi yöntemi cilt ph'ına uygun temizleyici ürünler ve kremlerle bölgenin hijyenik bırakılmasıdır.

Ayrıca yatak çarşaflarının düzenli olarak temizlenmesi bası yarası tedavisi konusunda önemlidir. Yatağa bağımlı hastanın düzenli olarak yön değiştirmesine imkan sağlanmalı ve bölgesel temizliği iyi yapılmalıdır.

Acıyan Kuyruk Sokumu Yarası Nasıl İyileşir?

Tekerlekli sandalyeye bağımlı kişilerin de sıklıkla rastlandığı bu sorunda bölgeye çok fazla basılı uygulamamak ve sürtünmeyi azaltmak yarının daha büyük sorunlara yol açmasını önler. Bası yaralarında en çok etkilenen bölgelerden biri leğen kemiklerinin olduğu alanlardır. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan kişilerin de bası yarası, kürek kemiği yarası ve cilt altı soyulmaları sorunları meydana gelerek zaman zaman ciddi sorunlara yol aç açabilir..

Kuyruk sokumunda oluşan yaraların temiz ve kuru kalması doktorun önerdiği kremler ve ilaçların düzenli şekilde uygulanması önemlidir. İleri yaşta karşılaşılan bu rahatsızlıktan yara bakımı adına deri ve deri altı bölgenin uygun hijyenik ürünlerle temizlenmesine ihtiyaç vardır.

Buna da bakın

Normal Doğum Dikişleri Ne Zaman İyileşir Kadınlar Kulübü - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Yatalak olan hastanın düzenli aralıklarla cildinin havalandırılması ve yara bakımının yapılması gerekir. Ayak bileği leğen kemiği kuyruk sokumu gibi bölgelerde yaralanmalar yatak ve kişinin ağırlığı arasında oluşan basınç nedeniyle bazı durumlar çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Böyle bir durumda hastanın en yakın sağlık kuruluşuna götürülüp düzenle aralıklarla yara kontrollerinin yapılması gerekir. Kuyruk sokumu yaralanmaları hijyenik koşullarda bakılmadığı takdirde enfeksiyona neden olabilir. Özellikle ileri yaşta olan hastalarda enfeksiyon ciddi bir durumdur. Enfeksiyonun doktor kontrolünde tedavi edilmesi önceliklidir.

Yarının iyileşmesinde sürecin hızlandırılması için temizlik ve bakım önemli iki unsurdur. Cildin havalandırılması ve nemlendirilmesi tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Fazlası için