Namaz Kılmak İçin Bilinmesi Gereken Dualar sıralamasında kevser, ihlas, nas, rabbena, fatiha, salli barik, Tebbet, ettehiyyatü, Sübhaneke gibi dualar yer alır.

Dinin direği olan namazda namaz sureleri harici Kuran’dan birkaç ayet ve okunabilir. İnşirah suresi Duha suresi kalem suresi gibi sureler de namaz esnasında en çok okunan ve kişinin huzura kavuşması için en tesirli olan dualardan bir kaçıdır.

Buna da bakın

Rüyada Bebek Görmek Diyanete Göre Ne Anlama Geliyor? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ayetel Kürsi, lev enzelna, amenerrasulü gibi dualarda yine kişinin beladan sıkıntıdan ve nazardan korunması için okunan dualar arasında bulunur.

Bahsi geçen bütün bu duaların makamında kelime atlamadan yavaş bir şekilde okunması daha makbuldür. Ayetlerin anlaşıldığı bir şekilde okunması ve anlam kayması olmadan makamında okunması önceliklidir.

Namazda Okunan Dualar Ve Sureler

Namazda okunan sureler ve dualar aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Tebbet İhlas Felak, Ayetel Kürsi, Kureyş Maun Kevser Fil Nas Nasr, Kafirun

·      Sübhaneke, Ettehiyyatü, Salli Barik, Rabbena, Kunut

Yukarıda bahsi geçen sureleri ezberleyerek namaz esnasında daha huşu içerisinde ibadet edebilmek mümkündür. Namaz kılarken dua ve sureleri yavaş şekilde anlamını kaybettirmeden okumak önemlidir. Atleti takdirde namazın sevabı gitmiş gibi olur.  Namazın bütünlüğünün bozulmaması ve ibadetlerin yerinde doğru bir şekilde yapılabilmesi için öncelikle duaların ve surelerin makamına uygun bir şekilde ezberlenmesi gerekir. Bunun için çeşitli kitaplardan ve İnternet sitelerinden canlı bir şekilde ezberleme yapılabilir.

İnternet sitelerinde bulunan duaların açılıp çokça dinlenerek ezberlenmesi en iyi yöntemlerden biridir. Bütün dualar sırasıyla okunduğunda kişi namazı daha uygun şekilde yapılabilir. Namaz esnasında okunan dualar ve sureler Allah'a yalvarmak ve Allah'ın rızasını kazanmak için en iyi açık kapılardan biridir.

Furkan Suresi 74 Furkan Suresi 74

Namaz içerisinde tesirli olan ne kadar önemli dua ve sureler var ise bunların namaz öncesinde namaz esnasında ya da sonrasında okunması uygun düşer.

Namaz esnasında kişinin Allah'a bir niyazı ya da bir dileği var ise tesbihat ve zikirlerle bu duaları birleştirerek ibadet gerçekleştirebilir. Allah'ın rızasını kazanmak ve namazı daha huşu içerisinde kılabilmek için namaz surelerini ezberlemek ve olabildiğince tesirli dualarla namaz sonrasında tesbihat yapmak öncelikli gelir.

Daha fazlası için;En Sağlam ve Kaliteli Baston Bebek Arabası Markaları Belli Oldu! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu