Nur Suresi 31 Ayet, İslam'ın önemli konularından birini içine alır.  Özellikle kadınları ilgilendiren başörtüsü ve kıyafet hakkında rehberlik eder.

Bu özel ayet, Müslüman kadınların nasıl giyinmeleri gerektiği konusunda net ifadeler sunar.

Özellikle toplum içinde örtünme ve nezaket üzerine vurgu yaparak, bu konuların İslam ahlakı çerçevesinde nasıl ele alınması gerektiğini belirtir.

Nur Suresi 31 Ayet Tefsiri

Nur Suresi 31 Ayet tefsiri, ayetin içeriğini çok daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Ayette geçen ifadelerin derinlemesine incelenmesi, Müslüman kadınların toplum içindeki rollerini belirtir. İslami değerlerin nasıl yaşanması gerektiğini vurgular. Tefsirler, aynı zamanda ayetin inme sebebini de açıklar.

Nur Suresi 30-31 Ayet Meali

Nur Suresi 30-31 ayet meali, ayetin anlamını ve içeriğini sade bir dille sunar. Bu meali okuyarak, ayetin getirdiği yükümlülükleri ve öğütleri görmek mümkün.

İşte bu ayetlerin mealleri;

Mümin erkeklere söyle: Gözlerini sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu, onların için daha temizdir. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve zinâlarını açmasınlar; yalnızca kendilerine gösterilmesi gereken yerleri müstesna. Başörtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Zina edenlerin ve mümin kadınların birbirlerine karşı çıkmaları, onların birbirine destek vermeleri, kötülenmemeleri gerekir.

Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir? Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir?

Nur Suresi 31 Ayet Okunuşu

Nur Suresi 31 ayet okunuşu, ayetin doğru bir şekilde okunabilmesi için faydalı bir kaynaktır. Kur’an ayetlerinin doğru telaffuzu, ibadetlerin ve duaların kabulü açısından önem taşır.

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّبَعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۗ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ ۗ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Nur Suresi 31 Ayetin İniş Sebebi

Nur Suresi 31 ayetin iniş sebebi, mümin kadınların gözlerini haramdan sakınmalarını, iffetlerini korumalarını ve vücutlarını nasıl örtmeleri gerektiğini vurgular. Bu bağlamda, Hz. Peygamber'in zamanında bazı kadınların giyimleri ve davranışları, toplumda tartışmalara yol açmış, bu durum da Allah tarafından bu ayetin indirilmesine zemin hazırlamıştır.

Nur Suresi 31 Ayet Kelime Meali

Nur Suresi 31 ayet kelime meali;

Ve mümin kadınlara de ki: Gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve süslerini açmasınlar; ancak görünmesi gereken yerleri müstesna. Başörtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Süslerini yalnızca kocalarına, babalarına, kocalarının babalarına, kardeşlerine, kardeşlerinin oğullarına, kız kardeşlerinin oğullarına, kadınlarına, sahip oldukları cariyelere veya erkeklerde ihtirası bulunmayan ve çocuk yaşta olanlara göstermezler. Ayaklarını yere vurmasınlar ki, gizledikleri süsleri bilinsin. Ve hepiniz Allah'a tövbe edin, ey müminler! Umulur ki, kurtuluşa erersiniz.

Editör: Ayşe Topçu