Peynirli Börek Tarifi

Peynirli börek tarifi, Türk mutfağının en gözde ve en popüler hamur işlerinden biridir. Hemen her evde farklı bir tarif ile hazırlanan peynirli börek, çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının da vazgeçilmezidir.

BUNA DA BAKINIZ;

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ekonomik peynirli börek tarifi sayesinde misafirlerinize lezzetli ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.

Makarna Salatası Tarifi Makarna Salatası Tarifi

Sizler için sunduğumuz peynirli börek tarifi, hazır yufka ile çok hızlı bir şekilde hazırlanabilmektedir. Pratik ve bir o kadar da lezzetli olan peynirli börek tarifi ve tüm detayları için açıklamamıza devam edebilirsiniz.

Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Peynirli börek tarifi için evdeki malzemeleri kullanmanız yeterlidir. Hazır yufka ile sadece 20 dakikada hazırlayacağınız peynirli börek ile pratik bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Vermiş olduğumuz ölçüler ile 1 adet büyük tepsi hazırlanabilir. Dilediğiniz gibi dilimleyerek, servis edebilirsiniz.

Peynirli börek tarifi için gerekli olan malzemeler:

·      1 adet maden suyu

·      1 su bardağı süt

·      1 su bardağı yoğurt

·      Yarım su bardağı sıvı yağ

·      1 adet yumurta

·      300 gram peynir (ufalanmış)

·      5 adet hazır yufka

·      1 adet yumurta

·      1 yemek kaşığı çörek otu

·      1 yemek kaşığı susam

Peynirli Börek Tarifi Nasıl Pişirilir?

·      Peynirli börek tarifi için öncelikli olarak yufka katlarının arasına süreceğiniz sosu hazırlayın. Bir kabın içerisine maden suyunu, sütü, 1 adet yumurtayı ve sıvı yağı koyarak iyice çırpın.

·      Fırın tepsisinin altını sıvı yağ ile yağlayın. İlk kat için bir adet yufkayı serin. Diğer yufkayı, eliniz ile büyük parçalara ayırın. İlk kat yufkanın üzerine, bu büyük parçaları topaklanmayacak şekilde yerleştirin.

·      Hazırladığınız sosu, kaşık yardımı ile yufkanın her yerine gezdirin. Üzerine ufaladığınız peyniri de serpiştirin.

·      Son bir tane yufka kalana kadar, katları bu şekilde yerleştirin. Yufka üzerine sos ve peynir olacak şekilde hazırlayın.

·      Kalan son yufkayı parçalara ayırmadan, tüm olacak şekilde tepsinin üzerine serin. En alttaki yufkanın fazlalıklarını da kapak şeklinde üzerine kapatın.

·      Kalan sosu da yine son yufkanın üzerine gezdirin. Üzerine son bir adet yumurtayı sürün. Susam ve çörek otu ile süsleyin.

·      Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, yaklaşık olarak 30 ile 40 dakika kadar pişirin. Peynirli börek tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Daha nice; benzer haberler

Editör: Ayşe Topçu