Spordan Sonra Ne Yenir? Spor sonrasında zayıflamak ve forma girmek için aşağıda maddeler halinde yer alan besin öğeleri tüketilebilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Vegan Beslenmek Sağlıklı mı? Uzmanlar Bunu Söylüyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

·      Süt, yumurta, yoğurt, ton balığı

·      Ananas, muz, elma

·      Kuruyemiş

·      Et yemeği

·      Salata, kinoa, yulaf ezmesi

Spordan sonra ne yapmalı? Spor sonrasında daha hızlı kilo vermek ve vücudu forma sokmak için protein ağırlıklı beslenmek, bol sıvı tüketmek oldukça yararlıdır.

Eğer ki spor kilo vermek için yapılıyor ise egzersiz ve spor sonrasında tartıya çıkarak elde edilen veriyi kaydetmek iyi bir fikir olabilir.

Geç saatte spordan sonra yemek yemek pek önerilmese de aparatif ve çok yağlı olmayan besinler tüketilebilir. Süt, kuruyemiş ve yoğurt gibi besinler hızlı şekilde enerjiye dönüşür. Böylece vücutun yağ oranı artmaz.

Spordan Sonra Ne Zaman Yemek Yenir?

Zayıflamak için spordan kaç saat sonra yemek yemeli?  Kilo vermek isteyen kişiler spor sonrası ilk 45 dakika geçirmeden yemek yerlerse yağlardan daha hızlı bir şekilde kurtulabilir. Sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenler spor sonrası ilk 45 dakika yemek yemelidir. Bu şekilde kilolarını kaslardan kaybetmeyip, vücutta bulunan yağları kolay bir şekilde yakmaları söz konusu olur.

Spor sonrasında alınan soğuk duş kasların uyarılması ve toparlanması için oldukça etkilidir. Kaslarda oluşan ağrının düğmesi ve iltihaplanmanın azalması için etkilidir.  Kasların gevşemesi ve rahatlaması için sıcak duş iyi bir fikir olabilir.

Spor sonrasında vücudun rahatlaması ve bilinçaltı olarak kişinin uyarılması için kısa süreli meditasyon yapılabilir. Spor sonrasında kişi kendini hala enerji hissediyor ise esneme hareketleri yaparak vücudunu forma sokabilir.

Kas Yapmak İçin Spordan Sonra Ne Yemeli?

Carb Cycling Diyeti Carb Cycling Diyeti

Spordan sonra meyve yenir mi?  Spordan sonra ilk 1 saat içerisinde tüketilen meyve vücudun forma girmesi kilo vermesi ve kasların hızlı toparlanmasına altyapı oluşturur. 

Kilo Vermek İçin Spordan Sonra Ne Yemeli?

Spordan sonra kilo vermek için özellikle protein yönünden zengin gıdaların tüketilmesi önceliklidir. Yumurta ile zenginleştirilmiş bol yeşillikli salata, ızgarada pişmiş et yemekleri, kuruyemiş, kabak çekirdeği soya ve mercimek çorbası tüketilebilir.

Daha fazla bilgi; İşkembe Nasıl Temizlenir? Aşama Aşama Tarif! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu