29 Ekim 2024 tarihinde, Cumhuriyet’in 100’üncü yılının da kutlamaları yapılacak. Bu yıl, 29 Ekim tarihi için özel hazırlıklar da yapılıyor. 29 Ekim ile ilgili hazırlıklar şimdiden başladı. Ancak yurt genelinde 28 Ekim tarihinden itibaren resmi tatil olup olmayacağı ve tatilin kaç gün olacağı da merak ediliyor.

2024 KPSS Ön Lisans Branş Sıralamaları Açıklandı! 2024 KPSS Ön Lisans Branş Sıralamaları Açıklandı!

Ülkemiz için en önemli resmi bayramlardan biri olan 29 Ekim, yurt genelinde coşku ve heyecan ile kutlanacak. Peki, 29 Ekimde 4 gün mü tatil olacak? 28 Ekim günü öğleden sonra tatil olacak mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tatilin kaç gün olacağı ile ilgili tüm detayları birlikte inceleyelim.

28 Ekim Tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1923 yılında Cumhuriyet’in ilan edilmesi ile birlikte ulusal bir bayram olarak kutlanıyor. Sadece ülkemizde değil, yurtdışında da Türkiye adına önemli törenler ile Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Bu yıl 28 Ekim günü öğleden sonra saat 13.00’den itibaren bayram kutlamaları başlıyor.

BUNA DA BAKIN

En İyi Oyuncu Koltuğu Hangileri? İşte En İyileri - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

28 Ekim günü başlayan bayram, 29 Ekim günü ise devam ediyor. Çalışanlar ise; 28 Ekim tatil mi sorusunu merak ediyor. 28 Ekim tarihinde, özel sektör çalışanları yarım gün çalışıyor. 29 Ekim ise; resmi tatil olarak kabul ediliyor. Ancak özel sektör çalışanları da 29 Ekim de çalışarak tam gün mesai yapabiliyor.

29 Ekim Resmi Tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olarak kabul ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim tarihinde resmi tatil olduğu için kamu kurumları ve pek çok özel sektör kuruluşu da kapalı olacak.

2024 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazar gününe denk geliyor. Bunun için kamu kurum çalışanları bu yıl, Pazar günü mesai yapamıyor. Bununla birlikte Pazar gününe denk geldiği için nüfus müdürlükleri, noterleri bakalar, eczaneler ve diğer pek çok kamu kurumu da kapalı olacak.

29 Ekim Pazar gününe denk geldiği için 28 Ekim tarihinde yarım gün tatil olacak. 28 Ekimde yarım gün tatil olduğu ve hafta sonu ile de bağlandığı için tatilin 4 gün olacağı da konuşuluyor.

Daha fazla bilgi; Domates Sosu Nasıl Yapılır? İşte En İyi Tarif - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu