5 Çayı Tarifleri

5 çayı tarifleri, oldukça pratik ve kolaydır. Bu kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifleri, çok şık bir şekilde sunabilirsiniz.

Kasas Suresi 24 Ayet Kasas Suresi 24 Ayet

BUNA DA BAKINIZ;

Brokoli Tarifleri! Diyete Uygun! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Beş çayı menüsü için, kurabiyeleri, börekleri, salata çeşitlerini, kek ve meze çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Hem ekonomik hem de bir o kadar lezzetli ve doyurucu beş çayı tarifleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

5 çayı tarifleri ve misafirlerinize beş çayında neleri ikram edebileceğinizi birlikte inceleyelim.

Beş Çayında Neler Olur?

Beş çayında neler olur ve hangi ikramlıkların tercih edildiği merak edilmektedir. 5 çayı tarifleri ile misafirlerinize birbirinden lezzetli ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Salatalar, kurabiyeler, poğaçalar, kek ve börekler beş çayının olmazsa olmazları arasında yer alır.

Gelen misafir sayısına göre, istediğiniz çeşitlilikte poğaça ve kurabiye hazırlayabilirsiniz. 5 çayı için hamur işlerinin yanına dolma ve sarma da yine en çok ikram edilen yemeklerdendir. Rus salatası, patates salatası gibi çeşitli salata tarifleri ile beş çayı için güzel bir menü hazırlayabilirsiniz.

Çayın Yanına Çok Basit Ne Yapabilirim?

Çayın yanına çok basit ne yapabilirim ve vakti olmayanlar için en pratik ikramlık tariflerini sizler için araştırdık. Son dakika misafirleri için, çayın yanına pratik tarifler ile lezzetli ve doyurucu ikramlıklar hazırlayabilirsiniz.

Mercimek köftesi, un kurabiyesi, kek, gözleme ve hamur kızartması en pratik beş çayı tarifleri arasında yer almaktadır. Evdeki malzemeleri değerlendirerek, börek de yapabilirsiniz. Özellikle evde hazır yufkanız var ise; sigara böreği hazırlayarak, ikram edebilirsiniz.

İkindi Çayına Neler Yapılabilir?

İkindi çayına yapabilecek tarifler oldukça pratiktir. Çaya gelen misafirlerinizi ağırlarken, atıştırmalık olarak bu lezzetli tarifleri sunabilirsiniz. İkindi çayı için en çok yapılan tarifler, börek ve kek tarifleridir. Bununla birlikte acılı ezme de yine börek yanına ikram edebileceğiniz pratik bir yemektir.

Birkaç patatesi haşlayarak hazırlayacağınız patates salatası da ikindi çayı için en çok tercih edilen tarifler arasında yer alır. Beş çayı nedir sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz.

Beş çayı aslında İngiliz kültürüne ait olan çay molası tanımına verilen addır. İkindi saatlerinde lezzetli atıştırmalılar ve çay eşliğinde mola vermeye, beş çayı adı verilmektedir.

Daha nice; benzer haberler burada!

Editör: Ayşe Topçu