8 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekler bilindiği gibi ilk aylardan sonra çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam ederler. 8 ayına gelmiş bir bebekte çok hızlı bir şekilde gelişmeye devam edecektir.

BUNA DA BAKIN; Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? 

8 aylık bebek gelişimi evrelerinde bu dönemde bebeklerin gelişimi için pek çok şey beklenir:  8 aylık bebekler oldukça harekete bir yapıya sahiptirler.

Emekleme pozisyonuna geçerek emekleme hareketleri yapabilirler. Mobilyaların ara kısmında tutunarak ayakta durabilirler.

Bu dönemdeki bebeklerin keşfetme dürtüleri de hızlı bir şekilde gelişmeye devam edecektir. Ayrıca kilo ve boy uzamaları da diğer aylara nazaran bu dönemde daha hızlı bir şekilde gelişmeye devam eder.

Bu dönemdeki bebekler konuşmaları rahatlıkla algılayabilir. Dil gelişimi için onlarla bol bol konuşabilirsiniz. Tam olarak kelimeleri çıkaramasalar da ne dediğinizi anlayacaklardır.

8 Aylık Bir Bebek Bir Günde Neler Yemeli?

8 aylık bir bebeğin sağlıklı gelişmesi için sağlıklı gıdalara ihtiyacı vardır. Bu aylardaki bebekler anne sütüyle beslenmeye devam ederken aynı zamanda sağlıklı ek gıdaları da almaları gerekir.

Örneğin; havuç, brokoli, patates, kapak, muz, kayısı ve benzeri pek çok meyve ve sebzeyi tüketmenin yanında makarna ve tavuk gibi besinlerle de beslenebilirler.

Bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimi için ihtiyacı olan tüm besinlerin dengeli bir şekilde verilmesi gerekir.

8 Aylık Bebek Zihinsel Gelişimi İçin Neler Yapılmalı?

8 aylık bebek zihinsel gelişimi için neler yapılmalı sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Bu aylardaki bebekler pek çok şeyi anlayıp kavrayabildikleri için onlarla göz kontağı kurup konuşabilirsiniz.

Zihinsel gelişimlerini desteklemek için çeşitli etkinlikler yapabilirseniz Örneğin renkli logolardan yararlanabilirsiniz. Eksik parçaları bulma gibi çeşitli etkinlikler yaparak çocuğunuzun zihinsel gelişimine destek olabilirsiniz.

8 Aylık Bebek Neleri Anlar?

8. aya ulaşmış bir bebek artık pek çok kavramları anlamaya başlar. Ona ismi ile hitap ettiğinde size tepki verir.

2 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalı? Normal Gelişimi Nasıl Olmalı? 2 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalı? Normal Gelişimi Nasıl Olmalı?

Dizleri üzerinde ileri geri hareketlerle oturduğu yerden bazı nesnelere kolaylıkla ulaşabilir. Elleriyle pek çok şeyi kavrayabilirler. Destekli bir şekilde tutunarak ayağa kalkabilirler.

Bu dönemde bacak kasları güçleneceği için emekleme işlemlerine de başlayabilir.

Daha nice haber BURADA!

Editör: Ayşe Topçu