Kadınların adet dönemlerinde kilo artışı yaşaması, çok normal olarak kabul edilmektedir. Ancak adet döneminde kilo artışı gerçek kilo alımı olarak değerlendirilmemelidir.

Bu kilo artışı, vücutta biriken su ve ödemden dolayı meydana gelmektedir. Özellikle karın bölgesindeki şişlikler, tartıda birkaç kilo fazla çıkmanıza neden olabilir.

Karatay Diyeti! Yağları Cayır Cayır Yakıyor! Karatay Diyeti! Yağları Cayır Cayır Yakıyor!

BUNA DA BAKINIZ;

Adet Düzensizliği Belirtileri Nelerdir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Adet bitince kaç kilo gider sorusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Adet bitiminin hemen ardından, bir iki gün içerisinde eski kilonuza kavuşabilirsiniz. Vücudun ödemi atma süresine göre normal kilonuza dönme zamanınız da farklılık gösterebilir.

Adet Döneminde Kilo Artışı Neden Olur?

Adet döneminde vücudun su tutması, şişlikler kilo olarak değerlendirilmektedir. Regl döneminde kadınların normal kilolarından 2 veya 3 kilo fazla çıkmalarının nedeni budur. Regl bitimi ile birlikte su vücuttan atılır ve ödem iner. Adet bittikten birkaç gün sonra tartıldığınızda, normal kilonuzu görebilirsiniz.

Regl Tartıda Kaç Kilo Fazla Çıkar?

Regl döneminde vücutta medyana gelen ödem, kilonun olduğunda daha fazla çıkmasına neden olur. Regl döneminde tartıda en az 1 veya 2 kilogram fark ettirebilir. Vücudun su tutma oranı, artış gösteren kilo oranını da değiştirebilmektedir. Ancak regl döneminde de sabahları aç karnına tartılması önerilmektedir.

Adetten Kaç Gün Sonra Kilo Normale Döner?

Adet döneminin bitmesinden birkaç gün sonra kişinin kilosu normale dönmektedir. Adet bitiminden birkaç gün sonra tartıldığınızda, normal kilonuzu tartıda görebilirsiniz. Kişinin bu dönemde şişkinlik oranı ve beslenme alışkanlıkları, kilo durumunda değişiklikleri etkileyebilmektedir.

Adet Bittikten Sonra Kilo Verilir mi?

Regl dönemi bittikten sonra özellikle bağırsak sistemi, daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlamaktadır.

Pek çok kadın regl döneminde kabızlık sorunu yaşar. Ancak adet bitimi ile birlikte kabızlık da kendiliğinden geçecektir. Vücutta biriken su da bu şekilde atılacaktır. Adet bitiminden sonra tartılmak, normal kilonuzu öğrenmek için daha doğru bir tercih olacaktır.

Adet Bittikten Kaç Gün Sonra Ödem Gider?

Adet bittikten sonra, birkaç gün içerisinde vücuttan ödem tamamen atılmış olur. Ancak ödemin vücuttan atılmaya başlaması, adet kanaması ile birlikte başlar. Şişlikler ve ödemler, adetten önce vücutta oluşur.

Daha fazla bilgi; Süt Alerjisi Diyeti - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu