Adet geciktirici hap, kadınların regl olmak istemedikleri süre içerisnde kullandıkları ilaçtır. Adet geciktirici olarak en çok kullanılan ilaç ise; Noretisteron olarak bilinmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Çocuklarda Ayak Mantarı ve Tedavi Şekli! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

İlacın, doktor kontrolünde ve sadece önerildiği süre boyunca kullanılması tavsiye edilmektedir. Adet geciktirici hap kullanımının, sağlık açısından olumsuz herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Adet geciktirici ilaca en az, adet olunacak günden 3 gün öncesi başlanmalıdır. Günde 3 tablet olacak şekilde içilmesi gerekmektedir.

Adet geciktirici hap kullanıldığı süre boyunca, kanama meydana gelmeyeceği için adetiniz de gecikmiş olur. Adet geciktirici ilacı bıraktıktan sonra, birkaç gün içerisinde kanama meydana gelir. Adet geciktirici hap sonrası yoğun kanama normal kabul edilmektedir.

Ayak Maskesi ile 1 Saatte Zarif Ayak Mucizesi! Ayak Maskesi ile 1 Saatte Zarif Ayak Mucizesi!

Adet Geciktirici Hap Ne Zaman Alınmalı?

Adet geciktirici hap almadan önce, adet döngüsünün iyi takip edilmesi gerekmektedir. Düzenli adet olanlar için beklenen adet zamanından en az 2 gün önce adet geciktirici hap içilmelidir. Ancak adet geciktirici hapların farklı formları bulunmaktadır.

Bazı adet geciktirici ilaçlar günde 2 kez içilirken, bazıları ise; günde 3 kez alınabilmektedir. Adet geciktirici haplar en fazla 10 gün kadar kullanılmaktadır. Eğer daha uzun süre adet geciktirici ilaç içilmesi isteniyor ise; mutlaka doktor kontrolü ile adet geciktirici ilacın alınması gerekmektedir.

Adet Geciktirici Hap Tehlikeli mi?

Adet geciktirici hap tehlikeli mi ve yan etkileri pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Adet geciktirmenin vücut için herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Adet geciktirici ilaç içilmesi sadece doğal adet döngüsünün değişmesine neden olmaktadır. Bunun için adet geciktiricilerin sık aralıklar ile kullanılması önerilmemektedir.

Tatilde Regl Olmamak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Tatilde regl olmamak için regl gününüzden 3 veya 4 gün önce ilaç alabilirsiniz. Adet geciktirici hap sayesinde tatilde daha rahat hareket edebilirsiniz. Adet geciktirici ilaçlar, adetin en fazla 10 güne kadar gecikmesini sağlayacaktır. Adet geciktirici ilacı kullandığınız süre boyunca adet olmazsınız.

Adet Geciktirmek İçin Ne Yapılmalı?

Adet geciktirmek için doktorunuz ile görüşerek, adet geciktirici ilaç kullanabilirsiniz. Adet geciktirmek için kullanılan ilaçlar, süre ve form açısından farklılık göstermektedir. İlacı kullandığınız süre boyunca adet kanamanız gerçekleşmemektedir.

Editör: Ayşe Topçu