Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Ağız içi yara çeşitleri resimli bir şekilde sizler için bu içeriğimizde. Bu resimler üzerinden sahip olduğunuz yaranın benzer olup olmadığını kolay bir biçimde anlayabilirsiniz.

Ağız içi yara neyin belirtisi?

Ağız içi yaralar, ağız mukozası noktasında oluşan ve genellikle küçük yaralanmalar şeklindedir. Başta ülserler ve enfeksiyon gibi hususlardan ötürü bu tür ağız yarası çeşitleri ön plana çıkmaktadır.

Buna da bakın

Parmak Tendon Kopması Ne Kadar Sürede İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ağız içi yaralarının oluşumunu etkileyen başlıca aktörler, yetersiz olan beslenme şeklidir. Vitaminlerin azaldığı dönemlerde yediden yetmişe hemen hem de herkeste bu tip yara oluşumları sıklıkla gerçekleşmektedir.

Stres ve bağışıklık sistemi açısından sorun yaşamakta olan kişilerde de ağız içi yara çeşitleri resimli olarak kolayca gözlemlenebilmektedir.

Ağız yarası ne zaman tehlikelidir?

Ağız yaraları kişilerin ağız kısmında sürekli olarak tekrar ediyorsa ve uzun zamanlar içerisinde geçmek bilmiyor ise altında yatan önemli sebepler bulunabilmektedir. Bu sebeple oluşan yaraya göre bir tedavi uygulanması gerekmektedir.

Ağız içi yara için ne yapılmalı?

Ağız içerisinde yara bulunan kişiler özellikle bu süreçte sıcak içeceklerin uzak durulmalıdır. Çok fazla baharatlı ve tuzlu yiyecekler konusunda da oldukça titiz davranılması gerekmektedir.

Başta tuzlu su ve soğuk su eşliğinde devamlı gargara yapılması büyük önem taşır. Bunun yanı sıra ağızdaki yaralara fayda sağlaması açısından Karbonatlı su ile günde 3 ya da 4 defa gargara yapılması önemlidir

Ağız içi beyaz lezyonlar neden olur?

Ağız mukoza kısmında oral pamukçuk şeklinde tabir edilen nokta da Candida albicans adlı mantarın birikmesi sonucu ağız içi aft oluşumları meydana gelmektedir. Bu yara türü ağız içi yanaklarda, dil üzerinde dudak iç kısmı gibi akla gelebilecek pek çok fraklı yerde meydana gelebilmektedir.

Daha fazla bilgi; Ayak Parmak Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu