Ödemeler Hesaplarda

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla bu ay toplam 3,8 milyar lira ödeme yapılacağını belirtti. Bu kapsamda, Aile Desteği Bileşeni çerçevesinde yaklaşık 3,2 milyon haneye 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni çerçevesinde ise yaklaşık 2,2 milyon haneye 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira ödeme yapılacağı duyuruldu.

Her Ay Düzenli Destek

Aile Destek Programı çerçevesinde bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar lira destek sağlandığı vurgulandı. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere her ay düzenli olarak destek verdiklerini belirterek, bu yardımlarla toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil hizmet sunduklarını ifade etti.

Servet Değerinde Süt Beyaz Güvercin Fiyatları! Servet Değerinde Süt Beyaz Güvercin Fiyatları!

Sosyal Yardımların Kapsamı

Bakanlık olarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak için gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurduklarını belirten Göktaş, sosyal yardımların bütüncül bir yaklaşımla uygulandığını kaydetti. Ayrıca, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan toplumun tüm kesimlerine erişilebilir ve arz odaklı hizmet sunulduğunu da sözlerine ekledi.

Destek Programının Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi hanelerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Program kapsamında yapılan ödemeler, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. Özellikle çocuklu aileler için sağlanan ek destekler, çocukların eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük önem taşıyor.

Editör: Şule A.