Avokado Tarifleri

Avokado tarifleri ile misafirlerinize veya sevdiklerinize çok lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle yemeklerin yanına meze olarak tercih edebileceğiniz avokadoyu, sabahları kahvaltıda da farklı şekilde tüketebilirsiniz.

BUNA DA BAKINIZ;

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Soyduğunuz avokadoyu bir kabın içerisine alın. Üzerine limon suyunu, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve hardalı ekleyin. Ardından bir çatal yardımı ile meze haline gelinceye kadar karıştırın.

Üzerini domates veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Avokado ezmesini, günün her öğününde tüketebilirsiniz. Avokado tarifleri ve nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili tüm tavsiyeleri inceleyebilirsiniz.

Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir? Bardak Kırılması Ne Anlama Gelir?

Avokado En Güzel Nasıl Tüketilir?

Avokado ile muhteşem lezzetli ve çok sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Genellikle salataların içerisinde tüketilen avokado ile pek çok farklı tarif de hazırlayabilirsiniz.

İncecik olacak şekilde dilimleyeceğiniz avokadonun üzerine limon, tuz ve istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Bu karışımı, ekmeklerin üzerine sürerek muhteşem bir atıştırmalık hazırlamış olursunuz.

Yine hazırlayacağınız bu karışımı, salata içerisine de sos olacak şekilde ilave edebilirsiniz. Avokadoyu dilerseniz smoothie yaparken de kullanabilirsiniz.

Her ne kadar pek bilinmese de avokado, çikolata ve kakao ile de eşsiz bir lezzet ortaya çıkartmaktadır.

Avokado İle Neler Yapabilirim?

Avokado ile neler yapabilirim ve nasıl kullanabileceğinize yönelik önerilerimizi inceleyebilirsiniz. Avokado ile çok lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz.

Avokadolu badem sütü, soğuk çorba, avokadolu humus ve kahvaltılık ezme hazırlayabileceğiniz tariflerdendir.

Daha pratik bir tarif için avokadolu sandviçi tercih edebilirsiniz. Misafirleriniz için hazırlayacağınız avokadolu kanepeler de yine hem sağlıklı, hem de lezzetli ikramlıklar arasında yer almaktadır.

Sabah Kahvaltısında Avokado Nasıl Yenir?

Sabah kahvaltısında avokado yemek için hazırlayabileceğiniz en pratik ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak isteriz. Avokadoyu ince dilimler olacak şekilde dilimlemelisiniz. 

Ardından limon suyu ve tuz ile güzel bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.

Avokadoyu kahvaltıda yumurta ile birlikte de tüketebilirsiniz. Yumurta ile karıştırarak, güzel bir omlet hazırlayabilir ve meze şeklinde de tüketebilirsiniz.

Avokadoya En Çok Ne Yakışır?

Tam olgunlaşmış bir avokadoyu, pek çok farklı şekilde ve besin ile birlikte kullanabilirsiniz. Özellikle kırmızı soğan ile çok yakıştığı bilinmektedir. Yeşillikler, somon füme ve domates ile de avokadoyu bir arada kullanabilirsiniz.

Buna benzer nice özel haberler!

Editör: Ayşe Topçu