Ayak serçe parmak kırığı kaç günde iyileşir bunun asıl cevabını oluşturan şey, ortaya çıkan kırığın durumudur.

Ayak serçe parmak kırığı alçısı doğru şekilde kullanıldığında istenen süreler içerisinde iyileşme gerçekleşebilmektedir.

Ayak parmağı kırığı yürümeyi engelleyen ve aşırı ağrılı bir durum olduğundan ötürü eski sağlıklı yapısına dönmesi adına kırık için gereken tedavi yerine ivedilikle getirilmelidir.

Kırık Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Parmak Kırıkları özellikle çok sık rastlanan kırıklar arasındadır. Ve bu kırıkların iyileşmesi, kaynama süresi ile doğrudan ilgili bir durumdur. Kaynamayı etkilen başlıca unsurlar ise kişinin içinde bulunduğu özel durumdur. Yaşı, cinsi gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda genel olarak yetişkinlerde 6 haftayı bulan bir süreç oluşmaktadır.

Çocuklarda Ayak kırığı sonrası yürüme çok daha kısa bir sürenin sonunda gerçekleşmektedir. Ayak parmağı kırığı röntgende belli olduktan sonra gereken işlemin noksansız olarak sağlanması neticesinde uzmanlarca belirtilen süreler içerisinde gerçekleşir.

Siyah Lale Ne Anlama Gelir? Siyah Lale Ne Anlama Gelir?

Ayak parmağı kırığı ne kadar sürede iyileşir?

Serçe ya da baş parmak kemiği kırıklarında çoğu vaka genel olarak bir cerrahi işleme gerek olmaksızın iyileşebilmektedir. Ayak baş parmak kırığı ya da ayak serçe parmak kırığının iyileşmesi için atel ya da alçı tedavi olarak sıklıkla kullanılır.

Ancak kırın deriyi aşarak dışarıdan gözükmekte ise bu tarz durumlarda ister istemez cerrahi müdahale uygulanır.

Buna da bakın

Ameliyat Sonrası İç Dikişler Ne Zaman İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Ayak parmak kırığı kendi kendine iyileşir mi?

Kemikler, sahip oldukları özelikleri itibari ile kendiliğinde kaynayabilme özelliğine sahiptir. Ancak doğru bir biçimde kaynamak yerine istenmeyen bir şekilde de kırık kendiliğinden iyileşme yoluna gidebilmektedir. Bu tam olarak istenen bir durum değildir.

Kırık ayak üzerine ne zaman basılır?

Kırık ayak üzerine basabilmek için eklem üzerinde bir kırığın yaşanmıyor olması önemlidir. Eklem kıkırdağı ve destekleyici kemiklerde oluşan kırılma hallerinde ayak üzerine basma yasağı 6 hafta ila 8 haftayı bulabilmektedir.

Daha fazlası için Burun Estetiği Kaç Günde İyileşir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu