Bebek Kusması Ne Zaman Tehlikeli?

Bebeklerde kusma, sıklıkla yaşanmakla birlikte bazı durumlarda ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabilir. 1 aylık bebek neden kusar ve sebepleri mutlaka yakından takip edilmelidir.

BUNA DA BAKIN ;

İshal Ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Bebekte şiddetli bir kusma problemi görülüyor ise; bunun sıklığı gözlemlenmelidir. Eğer 3 ile 5 defadan daha fazla olacak şekilde kusma yaşanıyor ise; vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Ateşli Bebek Uyuyorsa Ne Yapmalı? Ateşli Bebek Uyuyorsa Ne Yapmalı?

Bebeklerde Hangi Kusmalar Normal Kabul Edilir?

Yenidoğan dönemindeki kusmalar, normal olarak kabul edilmektedir. Özellikle bebek süt içtikten sonra, ağız dolusu olacak şekilde kusabilir. Bebeklerde kilo almaya başladıkça, kusma problemi daha az görülmektedir.

1 yaş bebek kusması beslenmeye bağlı olarak meydana gelmez. Bebek bu süreçte, ek gıdaya geçiş yaptığı için gıdaları hazmetmekte zorlanmaz.

Kusan Bebek Tekrar Emzirilir mi?

4 aylık bebek su gibi kusması ciddi bir problemin işareti değildir. Bebeklerde beslenme öncesinde, durup dururken kusma meydana gelmesi farklı bir hastalığın belirtisi olabilir. Yemekten kaynaklı kusma olmaması için, en az iki saat kadar bebeğin gözlemlenmesinde yarar olacaktır.

Anne sütü ile beslenen bebeklerde, emzirmeden kaynaklı olarak meydana gelen kusmalar zaman içerisinde düzelecektir. Emzirmeden sonra kusan bebek, birkaç saat dinlendirildikten sonra tekrar emzirilebilir.

Kusan Bebek Ne Zaman Doktora Gitmeli?

8 aylık bebeğim kusuyor ne yapmalıyım ve kusma durumundan sonra yapılması gerekenler çok önemlidir. Bebekteki kusma durumunun yaşanma sıklığı takip edilmelidir.

Bebeklerde herhangi bir zorlanma olmadan kusma yaşanıyor ve kusmalar çok sık aralıklar ile devam ediyor ise; bebeği hemen doktora götürmelisiniz. Emzirdikten sonra kusmanın bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Sadece kusmanın şiddeti ve sıklığı gözlemlenmeli ve bebek takip edilmelidir.

Fışkırır Tarzda Kusmak Neyin Belirtisi Bebeklerde?

Bebeklerde fışkırır tarzda kusmak, sık görülen bir durumdur. Bebeklerde ek gıdaya geçilmesi ile fazla yemek yedirilmesi, fışkırır tarzda kusmanın meydana gelmesine sebep olabilir.

Süt içen bebeklerde süte karşı bir alerjinin olması da yine bu tarzda bir kusma yaşanmasına sebep olabilir. Fazladan sıvı içmesi, bebekteki hastalıklar ve çeşitli mide sorunları fışkırır şekilde kusmasına sebep olabilir.

Daha nice haber BURADA!
Editör: Ayşe Topçu