Feramat İlacı Ne İşe Yarar? Feramat İlacı Ne İşe Yarar?

Bebekler Kaç Haftada Doğar?

Bebeklerin doğum zamanları ortalama olarak genelde 37. Hafta bitiminde 38 haftalık olunca gerçekleşir.

BUNA DA BAKIN;

Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? 

Bebekler kaç haftada doğar sorusunun yanıtını 38 hafta olarak versek de bazı aksilikler yaşandığında bu süre değişebilir.

Örneğin çok daha erken tarihlerde doğan bebekler olduğu gibi normal tarihten sonra doğan bebekler olabilir.

Her iki durumda bebek için risk oluşturur. Böyle zamanlarda bebekler genelde küveze konur ve sağlık kontrolleri yapılır.

Bebekler için normal doğum haftası tam olarak 40. Hafta olarak kabul edilir. Bu hafta diliminde doğan bebekler genelde sağlıklı olarak dünyaya gelirler. Gelişimini anne karnında tamamlayan bebekler 40. hafta civarında sağlıklı olarak doğarlar.

Bebek Anne Karnında En Fazla Kaç Hafta Kalır?

Bebek anne karnında yaklaşık olarak 40 hafta olarak kalır. Ortalama süre bu civardadır. Bir iki hafta az ya da çok bu süre değişebilir.

Daha düşük haftalarda ya da normal haftaya geçtiğinde vakit kaybetmeden acilen doktora başvurmak gerekir.

Erken doğan bebeklerde fizyolojik ve zihinsel olarak gelişim eksikliği görülebileceği gibi ayını geçiren bebeklerde de anne suyunun azalması ve bebeğin anne karnında pisliğini yemesi gibi çeşitli durumlar gözlemlenebilir.

Her iki durumda bebek için risk faktörü oluşturmaktadır. Böyle durumlarda gerekli müdahale yapılarak sağlıklı doğum süreci tamamlanır.

Doğum En Geç Kaçıncı Haftada Olur?

Bebek normal sağlıklı olarak gelişimini anne karnında 37 haftayı geçerek tamamladığında bu haftadan sonraki dönemlerde doğum gerçekleşebilir.

Gebeliğin 42.haftasına kadar olan dönemde doğum gerçekleşebilir. Doğum en geç kaçıncı haftada olur sorusunun yanıt olarak 37 ile 42 haftaları arasında olan zaman dilimini söyleyebiliriz.

Bu haftalardan önce ya da sonra doğumun gerçekleşmesi bir takım bebek de istenmeyen durumların yaşanmasını sağlayabilir.

Bebeğin doğumu beklenen günden 1-2 hafta önce ya da sonra gerçekleşmesi mümkün olabilir. Bu süre içerisinde sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesi beklenir.

Bebek dünyaya gelmeden önce doktor takibinin düzenli aralıklarla yapılması önemlidir.

Erken doğum riskine ya da geç doğum faktörlerin yaşanmaması adına düzenli doktor kontrolleri önemlidir. Erken dönemde alınan müdahale sonucunda sağlıklı bir şekilde bebeğin dünyaya gelmesi sağlanır.

Daha nice haber BURADA!

Editör: Ayşe Topçu