Blue Point Kedi Hakkında Her Şey!

Blue Point kedi cinsi ev ortamında bakımı üstlenilen kedi cinsleri arasında dikkat çekmektedir. Bu kediler özellikle görsel güzellikleri nedeniyle oldukça popüler olarak sahiplenilmektedir.

Yulaf Tarifleri Yulaf Tarifleri

Siyam kedisinin bir cinsi olduğu bilinen bu kediler kişilik özellikleri bakımından zeki, sosyal ve konuşkan kedilerdir.

Blue Point Nasıl Bir Kedi?

Bu cins kediler karakteristik özelliklere sahiptir. Bunlar:

·       Mavi- gri tonlarda kürk rengine sahiptir.

·       Parlak mavi gözleri vardır.

·       Kısa ve parlak tüyleri bulunur.

Bu özellikler onları kedi türleri arasında eşsiz bir görünüm ile tanıtır. Sahiplenilecek olan hayvanın dış görünüş özelliklerden ziyade kişilik özellikleri dikkate alınmalıdır.

Blue Point Kedi Ömrü Ne Kadar?

Siyam kedileri ve dolayısıyla Blue Point kedi uzun ömürlü kediler arasında yer almaktadır. Bu ırk kediler genel olarak sağlıklı olmaları durumunda 12-15 yıl yaşamaktadır. İyi bir bakım ve dengeli bir beslenme onların sağlıklı uzun ömür sürmesi için son derece önemlidir.

Düzenli sağlı kontrollerinin aksatılmadan yapılması bu kedilerin yaşamlarını 20 yıl kadar sürdürmelerini sağlamaktadır.

Blue Point Kedi Çok Tüy Döker mi?

Blue Point kedi ırkı tüy dökme oranı düşük olan kediler arasında yer almaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken hassas tüy bakımının rutin olarak gerçekleştirilmesidir. Düzenli tarama ve dengeli bir beslenme rutini sayesinde tüy dökme hızı minimum düzeye çekilmektedir.

Blue Point Kedi Kucak Sever mi?

Son derece sevecen bir ırk olan Blue Point kedileri kucakta olmaktan da büyük haz duyarlar. Bu kediler sahipleri ile oyunlar oynamayı ve onlar dinlenme halindeyken onlarla temas etmeyi severler.

Her kedinin kişilik özelliklerinin farklı olacağı bilinmeli ve sahiplenilen kediye onun kişilik özelliklerine uyumlu davranılmalıdır. İnsanlar ile güçlü bağlar kurmayı seven bu kediler sahiplenmek için ideal ırktır.

 Daha nice; YAŞAM HABERLERİ

Editör: Ayşe Topçu