Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Boyun kırığı iyileşme süresi ve tedavi yöntemlerini tüm detayları ile sizler için derledik. Boyun kemiklerinde oluşan deformasyon ve hasar, kırıkların meydana gelmesine sebep olabilir. Bu duruma tıbbi olarak, servikal fraktür denilmektedir.

BUNA DA BAKIN;

Aldatma ile İlgili Etkili Sözler! 5 Tanesi Çok Feci! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Omuriliğin geçtiği kritik bir bölge olan boyunda oluşan kırıklar, ciddi sağlık sorunları ile birlikte kişinin yaşam kaybına da neden olabilir. Boyun kırığı, kırığın tipine ve boyutuna bağlı olarak iyileşme süresi ayları bulabilen bir kırık türüdür.

Boyunda Kırık Olursa Ne Olur?

Boyunda kırık olması durumunda hayati risk oranı daha da yükselmektedir. Solunum kası felci gibi ciddi durumlar meydana gelebilir. Boyun kırığı olan kişilerin felç kalma riski daha da yüksektir.

Boyun bölgesinde, vücudun alt tarafının kontrol mekanizmasını sağlayan sinir sistemi geçmektedir. Bu bölgede oluşan kırıklardan dolayı kişinin yaşam kaybı da meydana gelebilir. Boyunda kırık çok ciddiye alınması gereken durumlardan biridir.

Boyun Çatlağı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Boyun çatlığı, boyun kırığından daha farklı bir durumdur. Boyun çatlağı iyileşme süresi, hastanın yaşına göre farklılık göstermektedir. Ancak hasta grupları üzerinde yapılan incelemeye göre, boyun çatlağının ortalama olarak 4 ile 6 hafta içerisinde iyileştiği bilinmektedir.

Boyun çatlağı olan kişilerde bölgede ağrı ve şişlik sıklıkla görülen semptomlardır. İyileşme süresi ile birlikte şişlik ve ağrılar da zaman içerisinde geçecektir.

Femur Boyun Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Femur boyun kırığı ne kadar sürede iyileşir sorusu sıkça merak edilmektedir. Femur boyun kırığı, en riskli kırık türlerinden biridir. Bu tür kırıkların komplikasyon riski de oldukça yüksektir.

Kişinin normal yaşantısına dönmesi yaklaşık olarak, 4 ile 6 ayı bulabilmektedir. Kişinin iyileşmesi kırığın parçalı, çok parçalı veya kırıklı olup olmamasında göre de değişkenlik göstermektedir.

Omurilik Kırığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Omurilik kırığı da boyun kırığı gibi hayati risk oranı en yüksek kırık türlerinden biridir. Özellikle çoklu omurga kırığı gibi durumlarda, hastanın en az 12 hafta boyunca korse takması gerekli görülebilir. Bununla birlikte hastanın yaşadığı ağrı ve sancıları dindirmek için ilaç tedavisi de tercih edilebilir.

Daha fazla bilgi; DAHA FAZLA SAĞLIK HABERLERİ

Editör: Ayşe Topçu