Brokoli Tarifleri

Brokoli tarifleri ile çocuklarınızın da bu sağlıklı sebzeden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Diyet listelerinin baş tacı olan brokolinin sağlık için pek çok faydası vardır.

Genellikle salatası ve çorbası tüketilmektedir. Ancak brokoli kullanarak, birbirinden farklı ve bir o kadar da lezzetli pek çok tarif hazırlayabilirsiniz.

Fırında beşamel soslu brokoli ve brokoli ızgarası mutlaka denemeniz gereken tariflerdendir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz brokoli tarifleri önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Eve Peygamber Devesi Girmesi Ne Anlama Gelir? Eve Peygamber Devesi Girmesi Ne Anlama Gelir?

Brokoli En Güzel Nasıl Yenir?

Brokoli en güzel nasıl yenir ve en pratik tarifleri sizler için araştırdık. Brokoli, en sağlıklı sebzelerden biridir. Özellikle yüksek vitamin ve mineral değerleri ve düşük kalorisi ile diyet listelerinin vazgeçilmez besinleri arasında yer alır.

Brokoliyi farklı ve daha lezzetli şekilde yemek istiyorsanız, buharda haşlama metodunu deneyebilirsiniz. Sarımsak ezmesi, limon ve zeytinyağı ile soslayarak meze şeklinde tüketebilirsiniz.

Brokoli ızgara veya tavada kızartma yapılabilecek bir sebzedir. Bu pişirme yöntemlerini de deneyerek, brokoliyi daha lezzetli ve farklı şekilde pişirebilirsiniz.

Brokoliden Neler Yapılabilir?

Her ne kadar çorba ve salatalarda kullanılsa da brokoliden pek çok farklı tarifte yararlanabilirsiniz. Brokoliyi yeşil çorba yapabilir veya zeytinyağlı sebze yemeğinde pişirebilirsiniz.

Yoğurtlu brokoli salatası da en lezzetli tariflerden biridir. Fırında brokoli tarifi de diyet yapanların en beğendiği sebze yemeği tarifleri arasında yer almaktadır. Brokoliyi, beşamelli fırında makarna tarifi ile birlikte de pişirebilirsiniz.

En Sağlıklı Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli, tek başına en sağlıklı sebzelerden biridir. Ancak bu sağlıklı sebzenin, vitamin ve minerallerinden daha fazla yararlanmak için doğru pişirme metodunu uygulamanız gerekmektedir.

Brokoliyi daha sağlıklı bir şekilde tüketmek için en ideal pişirme yöntemi, buharda pişirmedir. Buharda pişirme için özel bir tencereniz yok ise; düdüklü tencereyi de kullanabilirsiniz. Sadece 10 dakika düdüklü tencerede pişirerek tüketebilirsiniz.

Haşlanmış Brokoli Nasıl Lezzetlendirilir?

Haşlanmış brokoliyi daha lezzetli bir hale dönüştürmek için zeytinyağı, limon ve tuzu ilave edebilirsiniz. Sarımsak rendesi, yoğurt da yine haşlanmış brokoliyi lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz diğer alternatiflerdendir. Brokoliyi haşlarken, renginin solmamasına ve çok yumuşamamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Daha nice; benzer haberler!

Editör: Ayşe Topçu