Burun ameliyatı kaç günde iyileşir ve iyileşme sürecini birlikte inceleyelim. Burun ameliyatı, en popüler estetik operasyonlardan biridir.

Siyah Lale Ne Anlama Gelir? Siyah Lale Ne Anlama Gelir?

Burun ameliyatı sonrası özellikle göz çevresi ve burunda ciddi morluklar ve şişlikler meydana gelmektedir. Göz çevresindeki şişlik ve morlukların daha kısa sürede geçmesi için ilk gün saatte bir, 10 dakika kadar soğuk buz uygulaması yapılması önerilmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

ALS hastalığını yenen var mı? ALS İyileşir mi? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Burun ameliyatından sonraki ilk bir hafta içerisinde şişlikler ve ödem büyük oranda geçmiş olur. Ancak burun bölgesinin tamamen iyileşmesi için en az 6 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. Bazı kişilerde burun ameliyatı sonrası tam iyileşmesinin bir yılı bulduğu görülmektedir.

Burun Ameliyatı Sonrası Ne Yapılmaz?

Burun ameliyatından sonra en az 2 hafta süre boyunca spor yapılmaması gerekmektedir. Yüzünüzü, pansuman bölgesini ıslatmadan yıkayabilirsiniz. Burun ameliyatı sonrası duş alımında ise; ilk bir hafta saçların yıkanması önerilmemektedir. Ancak kuafördeki gibi saçlarınızı, yüzünüz ıslanmayacak şekilde yıkatmanız mümkündür.

Burundaki tamponların ve dış pansuman alanının kesinlikle ıslatılmaması önerilmektedir. Abartılı mimik hareketleri ve aşırı gülme gibi aktivitelerden, en az 1 hafta boyunca uzak durulması gerekmektedir.

Burun Ameliyatından Kaç Gün Sonra Normal Hayat Dönülür?

Burun ameliyatından kaç gün sonra normal hayata dönülür sorusu, ameliyat olmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği sorulardandır. Burun ameliyatından sonra kişinin genel sağlık durumuna göre birkaç gün içerisinde günlük aktivitelerine dönmesi uygun görülmektedir. Ancak yine de ilk bir hafta daha dikkatli davranılması gerekmektedir.

Burun Ameliyatı Sonrası Tam İyileşme Ne Zaman Olur?

Burun ameliyatı sonrası tam iyileşme, kişiden kişiye göre değişmektedir. Burun ameliyatında yapılan işlem ve işlemin boyutu, iyileşme süresini yakından etkilemektedir. Ancak kişilerin yaralarının ortalama 2 hafta içerisinde tamamlandığı söylenebilir.

Burun Ameliyatı En Hızlı Nasıl İyileşir?

Burun ameliyatı, her kişide farklı dönemlerde iyileşmesini tamamlayan bir estetik operasyon türüdür. Burun ameliyatının ardından özellikle ilk 48 saat, kişinin dinlenmesi gerekmektedir.

Her saat başı ve on dakikada bir yanak ve alın bölgesine buz kompresi yapılması önerilmektedir. Buz kompresi, burun ameliyatı sonrası oluşacak olan ödem ve morlukların şiddetini azaltacaktır.

Daha fazla bilgi; Çatlak Kaç Günde İyileşir? 1 haftada çatlak kaynar mı? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu