Sağlıklı Yaşamın Sırrı Kuyruk Yağında

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak, kuyruk yağının vücut için vazgeçilmez bir doğal kaynak olduğunu belirtti. Karatay, Anadolu’da kavurmanın kuyruk yağıyla yapılmasının, insanların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Özellikle kuyruk yağının hücrelerin düzgün çalışması için gerekli olduğunu söyleyen Karatay, 90-95 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam sürebilmenin sırrının bu geleneksel beslenme kültüründe saklı olduğunu dile getirdi.

Karatay, Karadeniz bölgesinde bolca tüketilen hamsinin de sağlıklı bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtti. Hamsinin kızartılmaması gerektiğini vurgulayan Karatay, kızartmanın sağlık açısından tehlikeli olduğunu ve kanserojen etki yarattığını söyledi. Ayrıca, bolca şekersiz çay içilmesini öneren ünlü doktor, çayın güçlü bir antioksidan olduğunu ve vücudu dinç tuttuğunu belirtti. Kahve tüketiminin de sağlığa faydalı olduğunu ifade eden Karatay, kahve ve çayın sağlık açısından önemine dikkat çekti.

Yağ Kilo Aldırmaz, Şeker Tehlikeli

Sağlıklı yağların kilo aldırmayacağına dikkat çeken Karatay, esas kilo aldıran unsurun şeker olduğunu vurguladı. Şekerin vücutta toksik etki gösterdiğini ve hücre yapısını bozduğunu belirten Karatay, zeytinyağının faydalarına da değindi. Zeytinyağının yağ değil, zeytin meyvesinin suyu olduğunu söyleyen Karatay, Omega-3 gibi yağların da sağlıklı yaşamda önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Hacamat Diyeti! Hacamat Diyeti!

Editör: Şule A.