Sağlık

Carb Cycling Diyeti

Carb Cycling Diyeti, Carb cycle diyeti nedir? Carb cycling kaç gün yapılmalı? 0 carb diyetinde ne yenir? ve Karbonhidrat döngüsü nedir? gibi bir çok özel soruya en doğru yanıtları vermeye çalıştık... Hemen keşfet👇

Abone Ol

Carb Cycling Diyeti

Carb Cycling diyeti, profesyonel sporcuların ve vücut geliştirmek isteyenlerin tercih ettiği bir beslenme listesidir. Özellikle yağ yakarken, kas yapmayı hızlandırdığı için tercih edilmektedir.

BUNA DA BAKINIZ;

Yasin Suresi 58 Ayet! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Carb Cycling beslenme şeklinin mutlaka eksiksiz bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Uzun vadeli bir beslenme programı olmasının yanında, Carb Cycling diyeti profesyonel bir planlama istemektedir.

Carb Cycling Diyeti Nedir?

Carb Cycling diyeti, kişinin ihtiyacı olduğu kadar karbonhidrat alınmasını sağlayan bir beslenme programıdır. Carb Cycling diyeti sayesinde, kişinin yağ yakma hızı artırılabilir. Ancak vücudun enerji seviyesinin de kontrol altında tutulması sağlanmaktadır.

Carb Cycling diyetinde karbonhidrat içeren besinlerin dağılımı orta, yüksek ve düşük değerlere sahip olan besinlerden oluşmaktadır. Carb Cycling diyeti listesi, uzman bir diyetisyen tarafından hazırlanmalıdır. Carb Cycling diyeti genellikle profesyonel sporcular tarafından uygulanan bir beslenme listesidir.

Carb Cycling Kaç Gün Yapılmalı?

Carb Cycling diyeti, yavaş çalışan metabolizmaya sahip olan kişiler için hazırlanmaktadır. Kişinin yavaş çalışan metabolizmasından dolayı, yağ yakma hızı da yavaş olacaktır. Ancak Carb Cycling diyeti sayesinde yağ yakma oranının hızlandırılması mümkündür.

Düşük karbonhidrat diyeti olarak da bilinen Carb Cycling diyeti ile yağ oranını koruyarak, bunu kasa dönüştürmek de mümkündür. Sporcu diyeti olarak ün yapan Carb Cycling diyetinde, haftada 1 veya 2 gün yüksek karbonhidrat alınmaktadır. Diğer günlerde de orta ve düşük karbonhidrat alımı gerçekleştirilmektedir.

0 Carb Diyetinde Ne Yenir?

0 carb diyetinde, her öğünde sağlıklı ve protein değeri yüksek olan yağların alınması gerekmektedir. Bu diyette önemli olan nişasta içermeyen besinlerin tüketilmesidir. Nişasta içermeyen sebzeler ile birlikte tam tahıllı besinlerin de tüketilmesine izin verilmektedir.

0 carb diyeti listesinde, süt ve süt ürünleri, yumurta, şarküteri ürünleri de tercih edilir. Bu besinler, düşük karbonhidrat alımı yapılacak günlerde tüketilebilir.

Karbonhidrat Döngüsü Nedir?

Karbonhidrat döngüsü, sporcuların yağ yakmasını ve kasa dönüştürmesini sağlayan bir diyet listesidir. Profesyonel sporcuların uyguladığı Carb Cycling listesi sayesinde, bir karbonhidrat döngüsü yapılmaktadır. Bazı günler yüksek karbonhidrat alınırken, bazı günler daha düşük karbonhidrat alınmasına, karbonhidrat döngüsü adı verilmektedir.

Daha nice; benzer haberler burada!