CHP'nin başlattığı boykot çağrısına iş dünyasından sert tepki gelmeye devam ediyor. Bursa Ticaret Borsası, iş dünyasını hedef alan boykot girişimleriyle ilgili bugün bir basın açıklaması düzenlendi.
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, CHP'nin boykot çağrısına tepki göstererek, iş dünyasının siyasileşmemesi gerektiğini vurgulayarak, üretimin siyasi politikalarla ilgisinin olmadığını ifade etti.
"Ambargoların arttığı bir dönemde kendi kendimize boykot etmek, hiçbir mantığı yoktur"
Şirketlerin siyasileşmesinden rahatsızlık duyduklarını söyleyen Matlı, "Ambargoların arttığı bir dönemde bizim kendi içimizde, kendi kendimize ambargo yapmamızın, boykot etmemizin hiçbir mantığı yoktur. Her firma sahiplerinin farklı bir fikri olabilir ama iş dünyasını yargılamak gerekirse, ürettiği ürünlerle fahiş fiyatla ilgili ve ambalajlarında gıda kompleksine uygun bir şey eksikliği varsa, yargılayın. Ama insanın işiyle ilgili bireysel bir şeyini bambaşka bir yere ve sosyal medyalara çekmek uymaz, uymaması lazım." diye belirtti.
"Üretenin siyasi politikalarla bir alakası yok"
İktidarın ve muhalefetin sağduyulu davranması gerektiğinin belirten Matlı, "Siyasette gerginlikler var ve dozu da fazla arttı. İktidarın ve muhalefetin daha sağduyulu bakmasına rica ediyorum. İstihdamın yüzde 80'ini sağlayan bir kurumun gruplar içinde ayrılması, hiçbirimizin kabul edeceği bir şey değil. İnsanların sosyal medyada bunları konuşması yeri değil. Kendi ülkenin şirketlerine el birliğiyle kendi içinde batırmaya kalkarsak, kime faydası olacak, düşünemiyoruz. Siyasetin böyle bir dili olmaması gerektiğini de düşünüyorum. Tehlikeli ve gereksiz bir yere giriyoruz. Üretenin siyasi politikalarla bir alakası yok. Bireysel olarak hepimizi iş dünyası olarak, seçim dönemleri oyumuzu kullanırız, karar veririz." dedi.
Ekonomideki bir paranın dolaşımından kaldırılması kime faydası olacak?
İş dünyası üzerinden kimsenin politika yapmasını istemediklerini ifade eden Matlı, "Gelsinler, sorsunlar. Üretimi arttırması için derdimiz nedir? Neyin arttırılması lazım? Milli olarak bu ülkenin yerli sermaye şirketlerinin büyümesi için neler yapılması lazım? Bunların sorulması gerekir. Ekonomideki bir paranın dolaşımından kaldırılması kime faydası olacak? Kim hangimiz bundan faydalanabilir? Yani sorunlar olabilir. Ama çözüm şekilleri yanlış. Çözüm bu değil. Özel sektörü, milli sermayeyi birisinin batmasına vesile olması doğru değil. İnsanların buna inanması doğru değil." diye konuştu.(İLKHA)