Sağlık

Cipro İlaç Ne İşe Yarar?

Cipro İlaç Ne İşe Yarar? CİPRO ilaç hangi hastalıklara iyi gelir? CİPRO 500 mg fiyatı ne işe yarar? Ciprasid 500 mg ne işe yarar? ve CİPRO 500 mg günde kaç kere kullanılır? şeklinde en çok merak edilen konulara dair yanıtlar bu içeriğimiz de yayında👇 Sen de Keşfet 👇

Abone Ol

Cipro İlaç Ne İşe Yarar?

Cipro İlaç Ne İşe Yarar? Cipro bakteriyel enfeksiyonu tedavi edebilmek ve kontrol altında alabilmek için kullanılan en güçlü antibiyotiklerden biridir. Etken maddesinin siprofloksasin  olması ile özellikle bel soğukluğu idrar yolu enfeksiyonu kulak sinüzit ve sindirim enfeksiyonu gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Çok şiddetli enfeksiyonların tedavisinde alternatif bir tercih yok ise Cipro ilacı tercih edilir. Fakat ilacın çok güçlü yan etkileri bulunduğundan uzun süreli kullanım uygun değildir. En güçlü yan etkisi şiddetli derecede mide bulantısı ve ishaldir.

Cipro antibiyotik mi? Cipro antibiyotik ilaçlarının kategorisine giren güçlü bir ilaçtır. Şiddetli derecede kabul edilen enfeksiyon ve benzeri rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

İlacın en yaygın kullanılan alanları aşağıda maddeler halinde yer alır.

·      Dış kulak iltihabı

·      Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonu

·      Kemik ve eklem enfeksiyonu

·      Sindirim sistemine bağlı gelişen enfeksiyonlar

·      Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları

·      Kendini tekrarlayan sinüzit ve kulak enfeksiyonları

·      Üst solunum yolu enfeksiyonları

İlaç bir antibiyotik olduğu dolayısıyla kişinin kendisini iyi hissetmesi halinde bile tedavinin son gününe kadar ilacın düzenli şekilde kullanıldığından emin olması önceliklidir. Şiddetli derecede ishal kusma mide bulantısı ve iştahsızlık söz konusu ise antibiyotiğin kullanımının derhal durdurulması ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir.

Günlük uygun doz doktor tarafından belirlendiği için tedavinin kısa sürmesi amacıyla çift doz ya da eksik doz alınmaması gerekir. İlacın kullanımı esnasında bol su tüketmek gerekir. İlacı her gün aynı saatte almak tedavinin bir diğer önemli unsurudur.

Cipro Antibiyotik Ne İçin Kullanılır?

Cipro 500 mg ne için kullanılır? Yumuşak doku ve cilt enfeksiyonları başta olmak üzere böbrek yolu enfeksiyonu solunum yolu enfeksiyonu ve uzun süre boyunca tekrarlayan kulak enfeksiyonlarında kullanılır.

Şiddetli enfeksiyonların süre gelmesi halinde oldukça güçlü antibiyotikler grubuna dahildir. Yan etkileri nedeniyle ilacın uzun süreli kullanılması önerilmez. İlaç kullanıldığı günden itibaren etkisini göstermeye başlar. Tedavi ortalama 5 ila 21 gün boyunca devam eder. İlacın kişi üzerinde etkisine ve enfeksiyonu şiddetine bağlı olarak süreç doktor kontrolünde uzatılabilir.

Cipro İlaç Ne İşe Yarar gibi nice özel; SAĞLIK HABERİ BURADA!