Sağlık

Detaylı Ultrason Nedir? Nasıl Yapılır?

Detaylı Ultrason Nedir? Nasıl Yapılır? Konuya ilişkin en özel cevapları vermekte olan haberimiz şimdi sizler için yayında... Hemen keşfet 👇

Abone Ol

Detaylı Ultrason Nedir? Nasıl Yapılır?

Hamile olan anne adayları için gebelik sürecinde bebeğin sağlığı ile ilgili bilgi alınması oldukça önemlidir. Bebeğin gelişiminde bedensel ya da zihinsel süreçlerinde sorun olup olmadığı ultrason cihazları ile detaylı bir şekilde anlaşılmaktadır.

BUNA DA BAKIN; Kaza Yaptığımda Ne Yapmam Gerekiyor! 

Bebekte oluşan anomaliler bazen sadece bebeği değil anneyi de olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Önceden bilgi sahibi olarak olası risklerin önüne geçebilir.

Hem anne hem bebeğin sağlığını riske atan durumlar detaylı ultrason sonucunda öğrenilip gereken yapılabilir.

Detaylı Ultrason Nedir?

Detaylı ultrason, gebelik sürecinde çözünürlüğü yüksek cihazlardan ayrıntı da bir şekilde bilgi alınan testlerdir. Bu tür cihazlar 4 boyutluya kadar resim çekme imkânı tanır.

Bu görüntüler sayesinde çok fazla görüntü elde ederek gebelik sürecinde bebekle ilgili daha fazla bilgi alınması sağlanabilir. Detaylı ultrason ile gebelikle ilgili şu tanıları elde edebiliriz:

Tekil ya da çoğul gebeliklerin belirlenmesi,

Bebeğin pozisyonun uygun bir durumda olup olmaması,

Bebeğin kız mı erkek mi olduğunun belirlenmesi,

Plasenta hakkında daha detaylı bilgiler almak,

Kromozom anamoliklerini tespit etmek

Bebekte sakat ya da benzer durumlar olup olmadığının test edilmesi,

Hamilelik suyunun ölçülmesi,

Yumurtalık ve rahimle ilgili olumsuz durumların olup olmadığını tespit etmek,

Fetüsün büyüklüğü hakkında daha detaylı bilgi kalmak.

Detaylı Ultrason Nasıl Yapılır?

Detaylı ultrason ölçümü de diğer normal ultrason ölçümlerine benzer süreçler göstermektedir. Karına bir takım jeller sürülerek ultrason cihazında ses dalgaları tespit edilir ve bebeğin görünümü hakkında detaylı bilgi sahibi olunur. Aynı zamanda rahim ve rahim içi bölge hakkında da detaylı bilgi edinilir.

Detaylı ultrasonda 3 boyutlu, 4 boyutlu ve 5 boyutlu detaylı ultrason çekimleri yapılabilen. Üç boyutlu ultrasonda bebeğin yüz şekli hakkında genel bilgilerile ulaşırken 4 boyutlu ultrasonda daha detaylı bilgiler elde edilir. 5 boyutlu olanında bebeğin ten rengi hakkında görüntülerin olduğu daha detaylı ultrasondur.

Bunlar dışında Fetal elektrokardiyografi de detaylı ultrason taramasında bebekte kalp sorunu olup olmadığının öğrenilmesine yardımcı olur.

Tüm bu ultrason işlemleri sayesinde embriyo hakkında normal cihazlara göre daha ayrıntılı bilgiler edinmesi mümkündür.

Daha nice haber BURADA!