Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor!

Dukan diyeti, kişinin daha sağlıklı kilo vermesi ve formunu koruması için uygun olan bir diyet programıdır. Daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak kişilere önerilmektedir.

Dukan diyeti, ağırlıklı olarak protein grubunun tüketildiği bir diğer programıdır. Bunun için Dukan diyetinin belirli bir süreliğine yapılmasına dikkat edilmelidir.

Yüksek protein içeren besinler tüketilirken, vücudun yağ ve karbonhidrat alımı azaltılmaktadır.  Dukan diyeti nedir ve özelliklerini sizler için derledik.

Dukan Diyeti İle 1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Dukan diyeti ile 1 haftada kaç kilo verilir sorusu, pek çok kişi tarafından merak konusudur. Dukan diyeti ve diğer tüm diyet listeleri sonrasında kaç kilo verileceği kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir.

Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo verilebilmesi için diyetin eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Dukan diyeti 1 hafta aralıksız olarak ve doğru bir şekilde yapıldığında, kişinin 1 ile 4 kilo vermesi beklenmektedir.

Dukan Diyetinin İlk Bir Haftası Ne Yenir?

Dukan diyetinin ilk bir haftası, kişinin diyet listesine eksiksiz bir şekilde uymaya çalışması beklenmektedir.

  • İlk bir hafta diyete alışmak için çok önemlidir.
  • Dukan diyetinin ilk bir haftasında yağsız yoğurt, yağsız dana eti, sakatat çeşitleri, tavuk ve balık tüketilebilir. Bununla birlikte yağsız süt, yağsız peynir ve yulaf kepeği de önerilen besinlerdendir.
  • Dukan diyeti atak evresinde, yumurtanın mutlaka diyet listesine eklenmesi gerekmektedir. Dukan diyetinde en önemli nokta, besinlerin yağsız olmasıdır.

Dukan Diyetinde Neler Yasak?

Dukan diyeti yaparken, kesinlikle uzak durulması gereken bazı besinler de vardır.

  • Özellikle yağ içeren yemişler, bu diyet listesinde kesinlikle yer almamaktadır. Ayrıca karbonhidrat içeren tüm yiyecekler de yine Dukan diyetinde yasaktır.
  • Şekerli ve alkollü içecekler, yağlı besinler ve nişasta içeren gıdalar da Dukan diyetinde yasak olan besinlerdendir.
  • Mercimek, bezelye, patates, kuru fasulye ve mısır da yine tüketilmemesi gereken besinlerdendir. Dukan diyetini kimler yapamaz sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz.

Dukan diyeti, herkes için uygun olan bir diyet listesidir. Ancak şeker ve kalp hastaları, normal hayatlarında diyet yaptıkları için Dukan diyetini yapmaları önerilmemektedir.

Daha nice; Sağlık haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu