Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Protein açısından oldukça zengin bir besin olan elma sirkesi, sağlık için de oldukça faydalıdır. Evde elma sirkesini farklı şekillerde kullanabilirsiniz.

BUNA DA BAKINIZ;

Sünnete Uygun Hacamat Nasıl Yapılır? İşte Tarifi - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Cilt sorunları ve sindirim problemleri gibi pek çok sağlık sorununun giderilmesinde elma sirkesi etkilidir. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan elma sirkesi kilo verme sürecinde de oldukça yararlıdır.

Kolesterolün düşürülmesini sağlar. Saça uygulandığında, kepek sorununu gözle görülür oranda ve kısa sürede geçirir. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar.

Özellikle bağırsaklardaki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olduğu için bağırsak sisteminin sağlığına da iyi gelir. Elma sirkesi nasıl yapılır ve evde elma sirkesi yapmak için ihtiyacınız olanları birlikte inceleyelim.

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Evde elma sirkesini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri çok kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Elma sirkesi yapımı ile ilgili püf noktalar sayesinde ideal kıvamda bir elma sirkesi yapabilirsiniz.

Elma Sirkesi Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler

·      2 kilogram büyük boy organik kırmızı elma

·      4,5 litre su

·      6 yemek kaşığı bal

Elma Sirkesi Yapımı

·      Elma sirkesi tarifi için ilk olarak, elmaları karbonatlı suyun içerisnde iyice yıkayın. Yıkadığınız elmaları küçük parçalar halinde doğrayın. İçerisinde çekirdek kalmamasına özen göstermelisiniz.

·      İçi kuru ve büyük boy cam kavanozların içerisine doğradığınız elma dilimlerini yerleştirin.

·      Kavanozları doldurduktan sonra, elmanın üzerini geçecek şekilde içme suyunu ekleyin. Kavanozun üst kısmında birkaç parmak boşluk kalmasına dikkat etmelisiniz.

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! GAPS Diyeti Şifa Saçıyor!

·      Su ilave ettiğiniz kavanozların her birine 2 yemek kaşığı kadar balı ekleyin. Tahta bir kaşık yardımı ile balı ve elmaları karıştırın.

·      Kavanozların üzerine pamuklu ve hava alan bir tülbent koyun. Tülbenti lastik veya ip ile bağlayabilirsiniz.

·      Karanlık ve güneş görmeyen bir odanın içerisinde, 1,5 ay kadar kavanozları bekletmeniz gerekmektedir. İlk bir hafta, her gün karışımı karıştırın. Sonraki günlerde ise; üç günde bir karışımı karıştırabilirsiniz.

·      Bekleme süresi içerisinde elmaların dibe çökmesi gerekmektedir. 1,5 ay sonunda elmalar kavanozun üstüne çıkacaktır. Bu görüntü, sirke oluşumunun meydana geldiğini göstermektedir.

·      Elma kavanozları sirke gibi kokmaya başladığında fermente olmuş demektir. Fermente olan karışımı süzdükten sonra, elma sirkesini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi;Servet Değerinde Süt Beyaz Güvercin Fiyatları! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu