Her yaştan herkesin sevdiği en pratik yemek hiç kuşkusuz ki makarnadır. Farklı soslar ile onlarca çeşidini yapabilmek mümkündür. Kusursuz ve çok lezzetli bir makarna yapmak için birkaç malzeme yeterli olacaktır.

Evde en iyi makarna nasıl yapılır ve ihtiyacınız olan püf noktaları sizler için derledik.

Evde En İyi Makarna Nasıl Yapılır?

Evde makarna yapmak oldukça basittir. Evde makarna yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Makarna Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler

·      200 gram irmik unu

Baykuş Ne Anlama Gelir? Baykuş Ne Anlama Gelir?

·      200 gram beyaz un

·      4 adet yumurta

·      1 adet yumurta sarısı

Makarna Yapımı

İrmik ununu ve normal unu bir kabın içerisine alın. Ortasına bir delik açarak, önceden çırptığınız yumurtaları dökün. Un ile birlikte yumurtaları iyice karıştırarak, orta sertlikte bir hamur yoğurun.

Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından ince olacak şekilde açın ve şeritler halinde kesin. Birbirine yapışmaması için unlayabilirsiniz. En az 15 dakika kurmaya bıraktıktan sonra, pişirmeye geçebilirsiniz.

Makarna Nasıl Haşlanır?

Makarna nasıl haşlanır ve doğru makarna pişirme teknikleri ile sizler de şeflere taş çıkartabilirsiniz. Makarna nasıl yapılır için en iyi yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·      Makarnayı haşladığınız suyun mutlaka bol olması gerekmektedir. Makarnayı büyük bir tencerede ve bol suyun içerisinde haşlamanız gerekir. Bu sayede makarnanın yapışmasının önüne geçebilirsiniz.

·      Makarnanın haşlama suyuna az bir miktar tuz ekleyebilirsiniz. Makarnanın haşlanırken lezzetini ortaya çıkartmak için en etkili yöntem, az miktar tuz atmaktır.

·      Makarna haşlanırken içerisine kesinlikle yağ eklememenizi tavsiye ediyoruz. Makarnanın yağlı suda haşlanması, sosun makarna ile birleşmesinin önüne geçecektir. Bunun için kesinlikle yağ ilave etmemelisiniz.

·      Makarnayı parçalamadan ve yavaş yavaş karıştırarak, haşlamaya devam etmelisiniz.

Makarna Suya Ne Zaman Atılır?

Makarnayı doğru pişirmek, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlar. Makarnayı kaynamış suyun içerisine azar azar atmanız gerekmektedir.

Suyun kaynaması ile birlikte altını kısarak, pişirmeye bırakmalısınız. İçi dolgulu olan makarnalar için farklı kaynama metotları tercih edilmelidir. İçi dolgulu makarnaları su kaynamadan atmak, daha doğru bir piş

Editör: Ayşe Topçu