Gönül Dağı Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Hikayesi

Gönül Dağı Dizisi, TRT 1’de yayınlanan, aile, dram, komedi ve romantik türünde televizyon dizisidir. Dizi, yazar Mustafa Çiftçinin aynı adlı romanından uyarlanarak çekilmiştir. Yapımcı Ferhat Eşsiz, yönetmen Yahya Samancı’dır. Başrollerinde Berk Atan, Gülsim Ali, Cihat Suvarioğlu, Semih Ertürk, Ferdi Sancar, Erdal Cindoruk ve Melis Sevinç yer almaktadır.

Yalı Çapkını Dizisinde Büyük Değişim: Zaman Atlamasıyla Yeni Sezona Merhaba Yalı Çapkını Dizisinde Büyük Değişim: Zaman Atlamasıyla Yeni Sezona Merhaba

Gönül Dağı Dizisi Konusu

Gönül Dağı dizisi, bozkırda yaşayan Anadolu insanının sıcakkanlılığını, sevecenliğini, efsanelerini, geleneklerini ve değerlerini yansıtan samimi ve duygusal bir yapım.

Dizi, bozkırın ortasında yer alan şirin bir kasabada yaşayan insanların hikayesini anlatıyor. Bu insanlar, şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş değerleri gönülden yaşıyor, alın teriyle kazanırken sevdasını yüreğiyle hissediyor, umutları ve hayalleri uğruna yaşam mücadelesi veriyor.

Dizi, Anadolu insanının yaşamını samimi bir dille gözler önüne seriyor. Bu insanlar, zorluklarla dolu hayatlarında daima birbirlerine destek oluyor, sevgi ve dostluklarını koruyor.

Gönül Dağı dizisi, her yaştan izleyiciyi kendine çekiyor. Anadolu insanının sıcakkanlılığı ve samimiyetini yansıtan dizi, izleyicilere keyifli ve duygusal bir seyir sunuyor.

Gönül Dağı Oyuncuları

Dizinin başlıca karakterleri şunlardır:

Taner Kaya (Berk Atan)

Taner, Gedelli kasabasında yaşayan zeki, akıllı, bilgili ve hayalperest bir gençtir. Küçüklüğünden beri icatlarla ilgilenir. Dilek'e aşıktır ve Dilek'in pilot olmak istediğini öğrendiğinde onun için bir uçak yapar. Arı kanadı uçuş sistemini keşfeder ve bu sistemi uçaklarına uygular.

Amcaoğullarıyla birlikte icatları ve kasabanın düğünlerini yaparlar. Dilek'le nişanlanır ve evlenirler. Amcaoğullarıyla beraber TVR Havacılık adında bir şirket kurarlar. Dilek'i doğum sırasında kaybeder. Oğlu Taner ile yaşamaktadır. Selma öğretmene aşık olur ve onunla evlenme yoluna girer.

Dilek Akgün Kaya (Gülsim Ali): Taner’in çocukluk aşkıdır. Jeoloji mühendisidir. Taner’in icatlarına destek olur. Taner ile evlenmiştir. Oğlu Taner'i doğururken hayatını kaybetmiştir.

Selma Çiçek/Toprak (Melis Sevinç)

Selma Öğretmen, Gedelli kasabasına yeni gelen ve kısa sürede öğrencilerin ve kasaba halkının sevgisini kazanan bir fen bilgisi öğretmenidir. Derslerini genelde doğada yaparak öğrencilerinin ilgisini çekmeye çalışır. Müdürle pek anlaşamaz çünkü müdür, onun geleneksel öğretim yöntemlerini benimsemediğini düşünür. Selma Öğretmen, kalburla güneş toplayan divanenin kızıdır. Başka bir ailede evlatlık olarak büyümüştür ama bunu kendisi bilmemektedir.

Selma Öğretmen, öğrencilerine karşı son derece sevgi dolu ve anlayışlıdır. Herkesin bireysel farklılıklarını kabul eder ve onlara göre eğitim verir. Öğrencileriyle yakından ilgilenir ve onların başarılı olmaları için elinden geleni yapar.

Selma Öğretmen, Zeki'nin gerçek katilini görmüş ve Veysel'i hapisten kurtarmıştır. Gülsüm Öğretmen ve Tanerlerin de yardımıyla okula laboratuvar kurmuştur. Taner sayesinde gerçek babasını öğrenmiş ve babasına kavuşmuştur. Taner'den hoşlanmaktadır ve ona aşık olmuştur.

Selma Öğretmen, Gedelli kasabasının renkli ve sevilen karakterlerinden biridir. Kasabaya geldiği günden beri, öğrencilerinin ve kasaba halkının hayatında olumlu bir etki yaratmıştır.

Sefer Arslan (Ferdi Sancar)

Veysel, Gedelli kasabasının en sevilen ve saygı duyulan isimlerinden biridir. Sessiz, dürüst, namuslu, yardımsever ve iyi kalpli bir adamdır. Sözünün eridir ve her zaman doğru olanı yapmaya çalışır.

Veysel, küçükken ailesi öldüğü için kasabadan bir aile tarafından evlatlık alınmıştır. Bu durum onu daha da güçlü ve bağımsız bir insan yapmıştır. Çocukluğundan beri Zahide'ye aşıktır. Zahide de onu sevmektedir ama ailesi, Veysel'in evlatlık olduğunu öğrenince bu ilişkiye karşı çıkar.

Veysel, geçimini sağlamak için dolmuş şoförü olarak çalışır. Dolmuşuna, çocukken kaybettiği çok sevdiği atı Badegül'ün adını vermiştir. Dolmuşu, onun için bir yaşam kaynağıdır. Veysel, sonunda Zahide'nin ailesini ikna eder ve onunla evlenir.

Gönül Dağı Dizisi Başarısı

Gönül Dağı dizisi, yayınlandığı günden beri izleyicilerin beğenisini kazanmıştır. Dizi hem reytinglerde hem de sosyal medyada büyük ilgi görmüştür. Anadolu kültürünü, bozkırın güzelliğini, insanların samimiyetini, aşkın gücünü ve hayallerin gerçekleşmesini ekrana taşımıştır.

Dizi hem duygusal hem de komik sahneleriyle izleyicileri eğlendirmiş ve etkilemiştir. Dizi, aynı zamanda kasabada yaşayan insanların icatlarıyla, teknolojiyle ve bilimle ilgilenmesiyle de farklı bir mesaj vermiştir. Dizi, izleyiciler tarafından “Bozkırda Bir Anadolu Masalı” olarak nitelendirilmiştir.

Dizinin yönetmeni Yahya Samancı da diziyi başarıyla yönetmiştir. Dizinin senaryosu Mustafa Çiftçinin hikayelerinden uyarlanmıştır. Dizinin müzikleri ise Alpay Göltekin tarafından bestelenmiştir.

Dizi, 2023 yılında 3. Altın Palmiye Ödülleri’nde “En İyi Dizi”, “En İyi Erkek Oyuncu” (Berk Atan), “En İyi Kadın Oyuncu” (Gülsim Ali), “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” (Cihat Süvarioğlu), “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Ecem Özkaya), “En İyi Senaryo” (Mustafa Çiftçi) ve “En İyi Müzik” (Alpay Göltekin) kategorilerinde ödül almıştır.

Gönül Dağı Dizisi Sonu

Dizi, 2023 yılının aralık ayında 50. bölümüyle final yapmıştır. Dizinin son bölümünde, Taner ve Selma evlenmiş, Sefer ve Zahide kızları Zeynep’in doğumuna şahit olmuş, Veysel ve Zeynep kızları Elif’i büyütmüş, Ramazan ve Gülsüm oğulları Erkan’ı okula göndermiş, Ciritçi Abdullah Selma ile barışmış, Kalburla Güneş Toplayan Divane güneş enerjisi ile çalışan bir icat yapmış, kasaba halkı da mutlu bir şekilde yaşamaya devam etmiştir. Dizi, izleyicilere “Hayallerinizi gerçekleştirmek için asla geç değildir” mesajını vererek veda etmiştir.

Editör: Diriliş Haber