İstiridye Mantarı Tarifi

İstiridye mantarı tarifi, en çok merak edilen tariflerden biri olarak ön plandadır. Doğanın bir armağanı olan İstiridye mantarı, sağlık açıısndan vitamin ve mineral değerleri ile dikkat çekmektedir.

Buna da bakınız;

Dash Diyeti! Feci Zayıflatıyor! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Eşsiz lezzeti ile de sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan İstiridye mantarı, tam bir protein deposudur.

Et ve sebze yemekleri ile birlikte de tüketilebilir. Dilerseniz tek başına bir yemek olarak da İstiridye mantarını kullanabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz İstiridye mantarı tarifi ile misafirlerinize muhteşem bir yemek pişirebilirsiniz.

İstiridye Mantarı Tarifi Nasıl Yapılır?

İstiridye mantarı, görünümü ve tadı ile diğer mantar türlerinden daha farklıdır. Diğer mantar çeşitleri ile kıyaslandığında, içerisindeki su miktarının daha az olduğu bilinmektedir. Oldukça doyurucu olduğu için tek bir öğünde bile İstiridye mantarı ile yemek hazırlayabilirsiniz. İstiridye mantarı sotesi tarifi ile şeflere taş çıkartacak bir yemek hazırlayabilirsiniz.

İstiridye mantarı tarifi için gerekli olan malzemeler

·      Yarım kilogram İstiridye mantarı

·      1 adet kuru soğan

·      1 yemek kaşığı tereyağı

·      2 yemek kaşığı zeytinyağı

·      3 diş sarımsak

·      1 tatlı kaşığı kekik

·      1 çay kaşığı pul biber

·      2 çay kaşığı tuz

·      1 çay kaşığı karabiber

İstiridye Mantarı Sotesi Tarifi Nasıl Pişirilir?

İstiridye mantarı sotesi tarifi çok kolay bir şekilde hazırlanır. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz ve 20 dakikada pişirerek servis edebileceğiniz pratik bir yemektir. İstiridye mantarı tarifi, tek başına yemek olabileceği gibi garnitür şeklinde de kullanabilmektedir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak, İstiridye mantarı sote tarifini tercih edebilirsiniz. İstiridye mantarı sotesi tarifi yapılışı ve püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

·      Sote yapmak için geniş ve derin bir tavanın içerisine yağları ekleyin ve ısıtın. Kuru soğanı ve sarımsağı, çok ince olacak şekilde doğrayın ve kavurun.

·      İstiridye mantarlarını iri parçalar olacak şekilde doğrayın. Kavurulan soğan ve sarımsağın üzerine ekleyerek, sotelemeye devam edin.

·      Mantarlar yumuşayıncaya kadar soteleme işlemine devam edin. Tüm baharatları ve tuzunu da ekleyerek pişirmeye bırakın.

·      Mantarlar piştikten sonra, İstiridye mantarı sotesini servis için ocaktan olabilirsiniz. Sıcak servis edilmesi önerilir. İstiridye mantarı tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Diyet Kahvaltı Önerileri Diyet Kahvaltı Önerileri

Buna benzer nice; yaşam haberleri burada!

Editör: Ayşe Topçu