Kuru domates mezesi, hem yemeklerinizin hem de kahvaltılarınızın yanında tercih edebileceğiniz eşsiz tariflerden biridir. Kuru domates kahvaltılık olarak çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı kuru domates mezesi tam kıvamında hazırlamak için kuru domateslerin ideal şekilde yumuşaması gerekmektedir.

BUNA DA BAKIN

Domates Soslu Makarna Tarifi! En Güzeli Bu Tarif Seçildi! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Aşırı yumuşak veya sert olmaması için kuru domatesleri kontrollü olarak sıcak suda bekletmelisiniz. Kuru domates mezesi sarımsaklı, zeytinyağlı ya da kekikli olarak hazırlanabilmektedir. Damak zevkinize uygun olacak şekilde kuru domates mezesi tarifini zenginleştirebilirsiniz.

Kuru Domatesle Neler Yapılabilir?

Kuru domates mezesi dışında pek çok farklı tarifi hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılık kuru domates salatası da yine kuru domates ile hazırlayabileceğiniz enfes lezzetlerden biridir.

Tereyağı ile hazırlayacağınız kuru domatesli pilav yemeklerinizin yanında eşsiz bir lezzet olacaktır. Kuru domatesli poğaçalar, mezeler, salatalar ve ekmekler de yine kuru domates kullanarak hazırlayacağınız tarifler arasında yer almaktadır.

Kuru Domates Mezesi Nasıl Yapılır?

Kruvasan Tarifi! Kruvasan Tarifi!

Kuru domates mezesi yapımı en kolay ve en lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz kuru domates mezesi tarifi ile kahvaltı ve yemek sofralarınıza muhteşem bir meze kazandırabilirsiniz. Kuru domates mezesi tarifimiz 4 ile 6 kişiliktir. Malzemeleri dilediğiniz şekilde artırarak, istediğiniz ölçüde hazırlayabilirsiniz.

Kuru Domates Mezesi Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

·      10-15 adet kuru domates

·      1-2 diş sarımsak

·      1 yemek kaşığı kırılmış ceviz

·      Yarım çay kaşığı tuz

·      Yarım çay bardağı zeytinyağı

·      1 çay kaşığı kekik

·      1 çay kaşığı pul biber

·      1 yemek kaşığı nar ekşisi

Kuru Domates Mezesi Yapımı

Kuru domates mezesi yapımı ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

·      Kuru domates mezesi tarifi için ilk olarak, domatesleri sıcak suyun içerisinde bekletmelisiniz. Mezeyi hazırlamadan birkaç saat önce, kuru domatesleri ıslatmanız yeterli olacaktır.

·      Sıcak suda beklettiğiniz kuru domateslerin suyunu dökün. Ardından temiz suyun içerisinde, yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.

·      Kuru domatesleri kaynattıktan sonra, tekrar soğuk suyun içerisine alın

·      Kuru domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.

·      Kabın içerisine diğer malzemeleri ve kuru domatesleri alarak, karıştırın.

·      Tarifi dilediğiniz şekilde farklı baharatlar ile zenginleştirebilirsiniz. Kuru domates mezesi tarifi için şimdiden afiyet olsun.

Daha fazlası için;Selçuk Sports Tv Dijital Maç İzleme Kanalı Kimin? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu