Mide ağrısı aşırı kahve, asitli içecek, çay ve alkol tüketiminden dolayı meydana gelebilir. Ayrıca aşırı baharatlı, tuzlu ve yağlı besinleri tüketmek de mide ağrısı oluşumunu tetikleyebilir.

BUNA DA BAKINIZ;

Bursa İskender Nerede Yenir? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Hızlı beslenmek, çiğnemeden yutmak gibi nedenler de mide ağrısı ile birlikte çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Gece mide ağrısı nedenleri genellikle aşırı ve geç yemek yemektir. Mide ağrısına ne iyi gelir ilaç dışında evde uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için araştırdık.

Mide Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Sırta vuran mide ağrısı, ağrının şiddetinin giderek arttığını gösterir. Evde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler sayesinde mide ağrısını hafifletebilirsiniz. Sürekli artan ve sıkıştıran ağrılarda mutlaka bir doktora başvurulması önerilmektedir. Mide ağrısına ne iyi gelir ve uygulayabileceğiniz basit yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! GAPS Diyeti Şifa Saçıyor!

·      Yürüyüş yapmak

·      Zencefil, papatya, ıhlamur ve nane gibi rahatlatıcı bitki çayları içmek

·      Bol bol su içmek

·      Probiyotik içeren besinleri tüketmek

·      Mide ağrısı ile birlikte mide ekşimesi de varsa meyan kökü tüketmek

·      Elma sirkesini su ile seyrelterek içmek

·      Muz ve elma yemek

·      Mideyi sıkıştırmayacak şekilde uzanmak veya durmak

·      Karbonatlı su içmek

·      Kraker, yulaf ezmesi veya pirinç gibi daha düşük karbonhidratlı besinleri yemek

·      Midenin üzerine çok durmaması şartı ile sıcak su torbası koymak

Mide Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Evde mide ağrısına ne iyi gelir ve ağrıyı en çabuk kesen yöntemler, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Mide ağrısını en çabuk kesmek için evde zencefil çayı demleyebilirsiniz.

Muz yemek ve bol bol su tüketmek de yine mide ağrısını en kısa sürede geçirecek yöntemler arasında yer almaktadır. Karın bölgesine, uzun süre durmayacak şekilde sıcak su torbası da koyabilirsiniz. Papatya çayı içmek de yine kıvrandıran mide ağrısı için iyi gelen yöntemlerdendir.

Stres Kaynaklı Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Mide ağrısı, pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Özellikle stres mide ağrılarının en bilindik nedenlerinden biridir. Stres kaynaklı mide ağrısı için en etkili yöntem, taze zencefil çayı tüketmektir. Yemeklerinizde de düzenli olarak zencefil kullanarak, stres kaynaklı mide ağrısı sorununu çözüme ulaştırabilirsiniz.

Daha fazla bilgi; Hacamattan Sonra Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur? - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu