Parafon İlaç Ne İşe Yarar?

Parafon İlaç Ne İşe Yarar? Parafon iskelet bölgesinde bulunan ağrı ve spazmlarda kullanılan bir tür ilaçtır.

BUNA DA BAKIN;

GAPS Diyeti Şifa Saçıyor! GAPS Diyeti Şifa Saçıyor!

Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Faydaları - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Fizik tedavi ve istirahat gibi belirgin yöntemlere yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Spazm ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olan ilacın kullanım alanları aşağıda maddeler halinde yer alır.

Parafon İlacın Faydaları

  1. ·      Servikal sendromlarda,
  2. ·      Boyun tutulmasında,
  3. ·      Omuz ve kol ağrılarında,
  4. ·      Bel ağrılarında,
  5. ·      Darbeye bağlı olarak oluşan her türlü hafif de orta şiddetli ağrılarda,
  6. ·      Tendon kesisi ve tedavisi sonrasında oluşan rahatsızlıklarda kullanılır.

Parafon yan etkileri gözlemlendiğinde ilaç kullanımı sonrasında sersemlik hali baş dönmesi ishal ve kaygı bozukluğu gibi semptomlar görüldüğünde doktor kontrolüne gidilerek ilgili dozun ve tedavinin yeniden düzenlenmesi gerekir.

Parafon kas gevşetici mi? Kas kramplarında ve ağrılarda kullanılan bir gevşetici ilaçtır. Kasların rahatlamasına yardımcı olan ilaç 12 yaşın altında olan kişiler için uygun değildir. Ayrıca şiddetli böbrek yetmezliği yaşayan hastaların ve karaciğer yetmezliği yaşayan hastaların kullanması uygun değildir.

Parafon Nasıl Kullanılır?

Parafon nedir? Parafon kaslarda oluşan ağrıların kontrol altına alınmasında kullanılan bir ilaçtır. Özellikle omuz, kol,  bel ve boyun ağrılarında kullanılan ilaç günde 3 kere tok karnına alınır.

6 saat arayla kullanılması uygun olan ve kullanımın ilk günlerinin sonrasında bir tablete düşürülen ilaç yutulduktan yarım saat içerisinde etkisini etkin şekilde göstermeye başlar.

İlacın şiddetli yan etkileri aşağıda maddeler halinde yer alır. Bu yan etkiler görüldüğünde ilacı kullanmaya doktor kontrolünde devam etmek gerekir.

·      Beyin bölgesinde iltihaplanma

·      Nefes almada zorluk çekme

·      Yüz ve boğaz bölgesinde şiddetli bir yanma ve şişme

Bununla birlikte kabızlık, enfeksiyon, kusma, iştahsızlık, karın ağrısı, sersemlik endişe ve kaygı sorunları da gözlemlenebilir.

İlacın kullanım süresi ve tedavi metotları hastalığın durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte doktorun önerdiği kullanım dozu ve ilacı kullanan kişinin diğer sağlık sorunları ilacın yan etkilerini değiştirebilir. Her ilacın yan etkilerinin tehlikeli olabileceği gibi parafon ilacının da şiddetli yan etkileri gözlemlendiğinde doktora başvurmak gerekir.

 Parafon İlaç Ne İşe Yarar? gibi nice; SAĞLIK HABERİ BURADA!

Editör: Ayşe Topçu