Portakalkek, herkesin sevdiği eşsiz lezzetlerden biridir. Portakallı kek özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Mis gibi portakallı kek tarifi ile sizler de bu eşsiz lezzeti misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Pofuduk portakallı kek hazırlamak sandığınız kadar zor değil. Tarifimizdeki birkaç ipucu sayesinde sizler de kolaylıkla, şeflere taş çıkartacak bir portakallı kek hazırlayabilirsiniz.

BUNA DA BAKIN 

Domates Soslu Makarna Tarifi! En Güzeli Bu Tarif Seçildi! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Portakallı kek soslu veya sade olarak hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Damak zevkinize en uygun olacak şekilde tarifi zenginleştirebilirsiniz. Portakallı kek borcamda veya kek kalıbında yapabilirsiniz. Eğer kek kalıbınız yoksa borcamda veya tepside de kabarık bir kek hazırlayabilirsiniz. Portakallı kek tarifi için tüm detayları sizler için açıkladık.

Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı kek tarifini hazırlamanın püf noktalarını açıklamamızda bulabilirsiniz. Birebir ölçüleri paylaştığımız portakallı kek tarifimiz sayesinde enfes lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz. İşte tüm detayları ile portakallı kek yapımı ve tarifi!

Portakallı Kek Malzemeleri

·      3 adet yumurta

·      1 su bardağı toz şeker

·      Yarım su bardağı sıvı yağ

·      2,5 su bardağı un

·      1 paket kabartma tozu

Eve Yarasa Girmesi Ne Anlama Gelir? Eve Yarasa Girmesi Ne Anlama Gelir?

·      2 paket vanilya

·      1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

·      1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakallı Kek Yapımı

Portakallı kek tarifi için tüm malzemeleri, verilen ölçüde ve eksiksiz bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca yumurtanın oda sıcaklığında beklemiş olması da kekin kabarması için çok önemlidir. Kekin yapışmaması için kek kalıbını, borcamı veya fırın tepsisini yağlamayı unutmayınız.

·      Portakallı kek yapımı için öncelikli olarak, yumurta ve şekeri bir kabın içine alın. İkisini de şeker eriyene kadar iyice çırpın.

·      Üzerine sıvı yağı ve portakal suyunu d ilave ederek, çırpın.

·      Sırası ile un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin. Topaklanma olmaması için çırpmaya devam edin.

·      Yağladığınız kalıbın içerisine portakallı kek harcını yavaşça dökün.

·      Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık olarak 35 ile 40 dakika kadar pişirin.

·      Keki, fırınına göre arada bir kontrol etmenizde yarar olacaktır. Kalıbından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

·      Portakalı keki istediğiniz kalınlıkta dilimleyerek, servis edebilirsiniz. Portakallı kek hazır! Şimdiden afiyet olsun.

Daha fazlası için; Kuru Domates Mezesi Dünyanın En Leziz Mezesi Seçildi! - Diriliş Haber - Haber - Dirilishaber.Com

Editör: Ayşe Topçu