Saç renkleri için herhangi bir kısıtlama olmasa da. Hangi rengin seçileceğine dair önemli noktalar bulunmaktadır. Kıyafet seçiminiz, makyaj tarzınız, bulunduğunuz ortam, teninizin rengi gibi birçok etmen, saç renginin nasıl olması gerektiğini belirlemektedir.

Gözlerinizin Rengi

Size uygun saç renklerini seçerken, mutlaka göz renginizi de değerlendirmelisiniz. Elbette ki doğal olmayan yollarla göz renkleri değiştirilebilir. Fakat saç renkleri doğal göz rengine göre değiştirildiğinde daha alımlı bir görünüm sunacaktır.

·         Yumuşak yeşil veya kahverengi göz rengi için saç renkleri seçiminde daha sıcak tonlar tercih edilebilir. Altın sarısı ya da altın kahverengi tonları önerilen renkler arasındadır.

·         Mavi veya gri göz renklerinde daha serin tonlu saç renkleri uygun olacaktır. Platin, küllü sarı, küllü kahverengi ve sarı tonlarını rahatça kullanabilirsiniz.

Ten Rengine Göre Saç Renkleri Seçimi

Ten renginiz de saç renginizi seçerken ayırıcı bir özellik olarak karşınıza çıkar.

·         Ten renginiz koyu ise ve gri saçlarınız varsa ve tam bir kapatma sağlamak istiyorsanız, kahverengi ve sarı arasında ince bir geçiş rengi olan sarı tonlarını seçmenizi tavsiye ederiz.

·         Buğday tenli iseniz kırmızı, kahverengi, açık kahverengi ve bordo ile denemeler yapabilirsiniz.

Pirinç Unu Maskesi! Mucizevi Beyazlama Sağlıyor! Pirinç Unu Maskesi! Mucizevi Beyazlama Sağlıyor!

Mor Mavi Yeşil Saç Renkleri Seçimi

Eğer saç rengi olarak mor, mavi veya yeşil gibi doğal olmayan bir renk seçmek istiyorsanız, bunun gardırobunuzdaki kıyafetlerle uyum sağlayıp sağlamayacağını kontrol edin. İşyerinizde veya okulunuzda giymeniz gereken kıyafetlerle uygun olup olmayacağını değerlendirin.

Çok zıt renkler sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Bu nedenle aşırı açık tenliyseniz, koyu renklerden kaçının.

Saçlara Uygulanacak Renk Gölgeleri Nasıl Seçilir?

Orta Kahverengi Ve Altın Rengi

Çok kahverengi olmayan ya da çok siyah olmayan saçlar için, araya altın rengi dalgalar yerleştirmek çok iyi sonuç verir.

Ombre

Moda dünyasında aşağıdan yukarı doğru uygulanan kademeli solma, genel olarak çok güzel sonuçlar vermektedir.

Kırmızı Ve Siyah Uyumu

Uzun parlak siyah saçlarınız varsa, koyu kırmızı renk dalgaları yaptırın.

Koyu Kahverengi ile Karamel

Eğer saçlarınız koyu kahverengi ise araya karamel tonlarında dalgalar yaptırırsanız, elde edeceğiniz sonuç güzel olur.

Siyah Saçlar İle Çikolata Rengi

Siyah saçlar için önerilen bir başka saç gölgesi, çikolata tonlarıdır.

Açık Kahverengi İle Koyu Kahverengi

Eğer koyu kahverengi saçlarınız varsa, aralarına açık kahverengi gölgeler yaptırırsanız. Bu iki tonun eşleşmesinden çok memnun kalırsınız.

Siyah Saçlar İle Bal Rengi

Siyah saçların arasına altın rengi ile açık gölgeler yaptırmak, daima çok iyi sonuç verir.

Siyah veya Koyu Kahverengi İle Bordo Dalgalar

Siyah ya da koyu kahverengi saçlarınız varsa o zaman araya bordo gölgeler yaptırmak, en popüler uygulamalardandır.

Siyah Saçlar İle Kahverengi Dalgalar

Koyu siyah saçlar arasına kahverengi dalgalar yaptırmak her zaman çok iyi sonuç veren klasik bir yöntemdir.

Siyah Saçlar İle Bakır Rengi Dalgalar

Cesur bakır rengi dalgalar, siyah saçlar ile çok iyi sonuç verir.

Balyaj

Koyu renkten, açık renge geçiş yapmak isteyen herkes için balyaj çok iyi bir seçimdir. Ombreden farklı olarak saçlarınızda orta uzunlukta renk dalgaları oluşturur. Balyaj yaparken saç kökleri doğal renginde kalacağı için, doğal olmayan renkleri de seçebilirsiniz.

Kalıcı Saç Renkleri Nedir?

Kalıcı saç renkleri süpermarketlerde satılan kutulu saç boyalarıdır. Zamanla renk canlılığını kaybetse de, renk hiç bir zaman kaybolmaz.

Kalıcı saç rengi, saçınızı 2 ton daha açabilir veya koyultabilir. Renk saç kütiküllerine nüfuz eder ve saçınızı renklendirir. Saçınızda kalıcı olarak kalır ancak 4-6 hafta sonra rengin açıldığını görürsünüz.

Kalıcı saç renkleri saçlarınız beyazlaşmaya başlıyorsa kökten gelen gri renkleri kapatmak konusunda çok başarılı sonuç verir. Ayrıca evde kendiniz uygulama yaparsanız oldukça ekonomik bir yöntemdir.

Kalıcı Saç Renkleri Nasıl Uygulanır?

Uygulamadan önce saçınızı yıkamadığınızdan emin olun. (En az 12 saat) bu durum saç derisinde bulunan doğal yağların, uygulanacak kimyasalların saçınıza fazla zarar vermesini önler

Uygulamadan önce, kullanacağınız kutudaki talimatlara göre renklendirici karıştırmanız gerekir. Ellerinizin boyanmasını veya tahriş olmasını önlemek için kutuda verilen eldivenleri mutlaka kullanın.

Editör: Hacer Bozkurt