2024'te Emeklilikte % 35 Daha Yüksek Maaş Alma Dilekçesi! 2024'te Emeklilikte % 35 Daha Yüksek Maaş Alma Dilekçesi!

Kızı Durumu Polise Bildirdi

Miami'deki evinde yaşamını yitiren Ahu Tuğba'nın ölüm haberini, ilk olarak gazeteci Hakan Solaker duyurdu. Sanatçının kızı Anjelik, annesinin vefatını polise bildirdi. Türkiye saatiyle sabah saatlerinde gerçekleştiği belirtilen ölüm olayıyla ilgili detaylar henüz netlik kazanmadı.

Uzun Süre Tedavi Görmüştü

Nisanda geçirdiği trafik kazası sonrasında kaburgaları kırılan Ahu Tuğba, sekiz saatten fazla süren bir ameliyat geçirmişti. Ameliyatın ardından üç hafta yoğun bakımda kalan sanatçı, mayıs ayında taburcu edilmişti. Ayrıca KOAH hastalığı nedeniyle de tedavi gören Tuğba, sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, sanatçının cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için belediye yetkilileriyle iletişim kurulduğunu belirtti. Türkiye’de büyük bir kitle tarafından sevilen Ahu Tuğba, 1970’lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında önemli bir yer edinmişti.

Yeşilçam'ın Vazgeçilmez Yüzü

İstanbul Yeşilköy'de doğan Ahu Tuğba, varlıklı bir ailenin tek çocuğuydu. Henüz ortaokuldayken sinemaya adım atan Tuğba, yönetmen Metin Erksan tarafından keşfedilmişti. Kariyeri boyunca birçok unutulmaz filme imza atan sanatçı, Türk sinemasının ikonlarından biri haline geldi. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın ve Kadir İnanır gibi dönemin büyük oyuncularıyla başrolleri paylaştı.

Sanat Dünyasında Derin İzler Bıraktı

Ahu Tuğba, yalnızca sinema dünyasında değil, gazino sahnelerinde de yer aldı. 1987'de çıkardığı müzik albümü "Buyur Gel/Mırnık" ile müzik dünyasına da adım atan Tuğba, Türk sanat camiasının çok yönlü sanatçılarından biriydi. 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Ahu Tuğba’nın vefatı, sanat dünyasında büyük bir boşluk yaratırken, mirası ve eserleri onu sevenler tarafından daima hatırlanacak.

Editör: Şule A.